Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

7 coses que no podeu fer conduint (i segurament no sabeu)

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Tothom és conscient que no pot conduir agafant el volant amb els peus. O amb un gat al cap. Són coses que a la majoria de persones no se'ns acudiria. Però la llei amaga normes que, si no ens les diuen, segurament no les coneixem. Ja sabeu, un dia us toca el policia de torn que se sap el reglament de memòria i us multa per coses que semblen molt normals però que no es poden fer. Atenció:

Netejar el cotxe al carrer

Està prohibit. I les multes no són de pocs diners, precisament. Hi ha diverses normes de la Llei de Seguretat Viària que així ho reflecteixen. El millor serà fer-ho a casa, o a un local preparat per netejar cotxes.

Saludar amb el braç fora del cotxe

Heu vist a un amic o amiga i esteu conduint. El voleu saludar efusivament, i traieu el braç per saludar-lo. O per fer-li la botifarra, tant se val: la multa, si us enxampen, és de 80 euros!

 

Mossegar-se les ungles

De fet, no es pot menjar, ni mossegar-se les ungles, ni fer un petó al copilot. Ni, òbviament, mirar el mòbil mentre es condueix. Tot això pot ser causa de distracció al volant i la multa és dolorosa: 80 euros per mossegar-te les ungles o de 200 per menjar mentre conduiu.

Conduir descalç

És fàcil que, sobretot a l'estiu, sortiu de la platja o la piscina i agafeu el cotxe sense sabates. Doncs està totalment prohibit! Tampoc es pot agafar el cotxe usant xancletes o sandàlies. El preu? 200 euros i 2 punts.

Saludar tocant la botzina

El reglament diu que només es pot tocar la botzina en cas d'emergència, per evitar un accident o si s'avança, per remarcar una maniobra. Tocar la botzina de manera aleatòria pot suposar una multa de fins a 200 euros.

La matrícula, sempre neta!

Segurament ho feu poc, però hauríeu de netejar la matrícula, perquè portar-la bruta pot suposar una multa de fins a 200 euros. L'apartat 4 de l'article 65 de la Llei de Seguretat Viària diu que si un agent us atura i no teniu la matrícula neta podeu anar-vos-en a casa amb una recepta en forma de multa ben maca, de 200 euros (sense pèrdua de punts).

Posar cartells de 'es ven' al cotxe

Si esteu usant encara el cotxe, està totalment prohibit enganxar un cartell de 'Es ven' a les finestres perquè redueix la visibilitat. I si el vehicle el teniu estacionat al carrer, a molts municipis un podrien multar per venda ambulant i la multa pot arribar als 1.500 euros. Millor poseu un anunci a Wallapop o a Segundamano. Us sortirà més econòmic!

Últimes notícies

    Publicitat