Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

A la presó per informar?

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

El 26 de maig de 2014 l'Iker Oiz, documentalista i realitzador audiovisual de 29 anys, va enregistrar un dels moments de tensió del desallotjament del centre social Can Vies. Dos mesos més tard, l'11 de juliol de 2014, uns agents dels Mossos d'Esquadra de paisà el van aturar a la sortida de casa seva i se'l van endur a la comisaria de Les Corts. "Ningú em va explicar gaire què feia allà. Em van treure tot el que portava, i em van tancar unes 4-5 hores dins d'una cel·la, fins que arribés el meu advocat", explica.

Tot i que la detenció va quedar sense efecte i l'Iker va poder recuperar la seva llibertat, un informe de la Brigada d'Informació dels Mossos d'Esquadra l'acusa de desordres i atemptat a l'autoritat i se'l jutjarà per aquests fets el 15 de desembre. La fiscalia demana una pena de 5 anys i mig de presó, i la Generalitat, com a acusació particular, 3 anys i 8 mesos.

La càmara de l'Iker mai va deixar de gravar durant el moment dels presumptes fets dels quals se l'acusa, i aquest vídeo demostra que en cap moment fa res pel que se'l pugui acusar de desordres i atemptat a l'autoritat. L'únic que fa és gravar l'actuació dels Mossos. De fet, s'ha fet públic un altre vídeo dels mateixos fets, gravat des d'un terrat proper, que encara demostra amb més claredat la innocència de l'Iker Oiz.

De moment, sembla que la versió oral del cos de Mossos d'Esquadra té més valor que dues proves documentals dels fets que demostren la innocència de l'acusat. "Em pregunto com podem haver arribat fins a aquí", diu l'Iker.

A Sants s'ha creat un grup de suport amb el lema Ens volen a la presó per informar, mitjançant el qual han fet una convocatòria dijous 10 a les 19 h a la Plaça de Sants, des d'on començarà una cercavila informativa. També han convocat una concentració el dimarts 15 a les 10 h davant de la Ciutat de la Justícia durant la vista oral del judici.

Des del servei de premsa dels Mossos d'Esquadra no volen donar cap versió sobre els fets abans del judici.

Últimes notícies

    Publicitat