Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

A vosaltres què us sembla?

Escrit per
Maria Junyent
Publicitat

El 14 de novembre de 2012 l'Ester Quintana va perdre un ull a causa d'una bala de goma disparada per un policia, en el marc de la manifestació de la vaga general. Uns mesos més tard, un grup d'alumnes de l'EMAV (Escola de Mitjans Audiovisuals de Barcelona)  decidia documentar el cas com a treball de final de grau. Fora de l'escola, el projecte va continuar creixent. Ahir (3 de setembre) els Cinemes Girona van acollir l'estrena del documental 'A tu què et sembla?', un treball de periodisme d'investigació que documenta la veritat sobre el cas Quintana a partir del testimoni principal de l'Ester, el seu grup d'amics, advocats, periodistes, associacions com Ojo con tu ojo, Stop Balas de Goma i tantes altres persones implicades que van aconseguir, a base d'esforç i perseverança, que el 30 d'abril de 2014 es prohibissin definitivament a Catalunya les bales de goma... Tot i que el cos policial va incorporar de seguida noves armes d'una letalitat similar.

'A tu què et sembla?', un projecte de Teresa Manubens i Pau Poch, documenta la història completa del cas Quintana des del mateix dia dels fets fins a la prohibició de les bales de goma, passant per les múltiples negacions dels fets per part de l'aleshores conseller d'interior Felip Puig, l'exdirector dels Mossos d'Esquadra, Manel Prat, i en última instància, del govern de Convergència i Unió. La història de Quintana i aquest documental, recolzat per la fundació Periodisme Plural, són un testimoni de denúncia ciutadana contra la impunitat del poder i en el cas del documental, un gran exemple de periodisme d'investigació –com ho va ser també Ciutat Morta– i no estaria gens malament que la televisió pública l'emetés (aquesta vegada, si pot ser, sense censura).

Mentrestant l'equip del documental fa una crida a totes les persones, associacions i col·lectius que vulguin organitzar-ne projeccions per tal que aquesta història –realitzada de manera desinteressada– arribi al màxim de gent possible.

Últimes notícies

    Publicitat