Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Abracadabra... que arriba Fumetti!

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Fe en els secundaris

Fa unes setmanes, arran de l'estrena, a la plataforma Netflix, de 'Fe de etarras' destacava en aquesta mateixa columna l'actuació de Julián López. En teoria un secundari a la pel·lícula de Borja Cobeaga... que eclipsa tots els seus companys de repartiment, i això que estem parlant de Javier Cámara o Gorka Otxoa, uns actors que no són fàcilment eclipsables. En els premis Gaudí se'ls qualifica d'actors secundaris. En els Goya, en canvi, prefereixen parlar d'actors de repartiment. El cert és que hi ha actors i actrius que aprofiten tan bé les seves escasses escenes que, en acabar la peli, només penses en ells, perquè són els que han remenat les cireres i han esvalotat el galliner, tapant els protagonistes. El cas de López i 'Fe de etarras' es repeteix amb Josep Maria Pou a 'Abracadabra'.

El xou de Josep Maria Pou

Les estrelles del film de Pablo Berger són Maribel Verdú, Antonio de la Torre i José Mota, ni més ni menys, però tu només estàs pendent de les aparicions de Josep Maria Pou. No perquè les estrelles estiguin malament. No, no és això. La raó és que el personatge de Pou, el doctor Fumetti, és un xou i, a sobre, ell l'engrandeix i li afegeix infinits matisos. Cada aparició de Fumetti és una festa!

En la tradició d'Isbert i Alexandre

Pou m'ha recordat Pepe Isbert o Manuel Alexandre, en el cas del cinema espanyol, o Ethel Merman o Walter Brennan, si parlem de Hollywood: robadors d'escenes nats, absoluts acaparadors de la nostra atenció com a espectadors, més enllà que tinguessin poquíssimes línies de diàleg i un guió del qual pots comptar les pàgines amb els dits d'una sola mà.

Un sàtrapa inoblidable

Aneu a veure 'Abracadabra' si teniu ganes de gaudir d'una comèdia... diferent, estranya i arriscada, però, sobretot, perquè el Fumetti del Pou ja ha entrat, com un torrent, en la galeria de grans personatges de la història del cinema espanyol. Un picar inoblidable, un estafador magnètic, magistralment interpretat i excel·lentment construït des de la veu, el gest, el vestuari, el pentinat i el talent.

Últimes notícies

    Publicitat