Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adéu a les últimes plaques franquistes de Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Les plaques d'habitatge franquistes que queden a la ciutat comencen a desaparèixer. Ja s'han retirat les últimes plaques que hi ha a la ciutat, començant pels districtes de Nou Barris i Gràcia. Aquest matí, els regidors de tots dos districtes, Eloi Badia i Janet Sanz, i el comissionat de Memòria de l'Ajuntament, Ricard Vinyes han assistit a la retirada d'una placa al carrer Còrsega, donant normalitat a "una cosa que fa més de 40 anys que s'arrossegava", ha dit Badia.

"És un deute històric garantir un espai públic democràtic lliure de símbols feixistes. A #9Barris i Gràcia retirem les plaques franquistes", ha dit Janet Sanz al seu compte de Twitter. Les plaques s'aniran eliminant en col·laboració amb un centre especial de treball, i es calcula que a finals d'any ja no hi hagi plaques franquistes a la ciutat.

Sanz també ha explicat que la decisió d'alliberar l'espai públic de símbols de la dictadura s'ha encarregat a l'Assamble d'Aturats de Nou Barris, que va realitzar el cens i va comptar fins a 230 els símbols restants. Va ser una entitat de joves la qual va instar el districte a "alliberar l'espai públic" de símbols de la dictadura, per la qual cosa es va encarregar a l'Assemblea d'Aturats de Nou Barris que realitzés el cens, i va establir en 230 els símbols restants dels més de 700 que es creia que quedaven.

Últimes notícies

    Publicitat