Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Adéu als gossos al Turó Park
Notícies / Ciutat

Adéu als gossos al Turó Park

gos turo park

Fa anys que el Turó Park demana a crits una reforma que afavoreixi el patrimoni natural i escultòric de l'arquitecte Rubió i Tudurí. Aquest parc públic de la zona alta de la ciutat demanava una rehabilitació que per fi es durà a terme. Es farà una recuperació integral del llac, es renovaran 3.000 metres quadrats de camins de sauló i 3.200 metres quadrats de gespa prat i també se substituiran uns 1.800 arbusts. Un projecte d'uns 800.000 euros que també inclou la plantació d'arbres nous i la recuperació de l'antic teatre de titelles, així com una senyalització nova i zona de jocs infantils amb jocs nous, amb bancs i papereres noves.

Tot això és imprescindible, i és d'agrair que per fi es dugui a terme, però la notícia d'aquest projecte, agradi o no, és que es convertirà en el primer parc públic de la ciutat que no permetrà l'entrada de gossos. Podran accedir només a un pipican al qual s'hi accedeix a través d'una entrada lateral al parc. S'ha acabat això de veure gossos que corren pel Turó Park.

La decisió no ha agradat a una bona part del veïnat, acostumada a passejar amb el gos pel parc. Però també és veritat que part de la culpa del deteriorament del Turó és degut a la gran quantitat d'animals que hi ha a totes hores al parc, i a l'incivisme de molts amos que ho permeten.

L'Ajuntament invertirà molts diners en aquesta reforma i no vol que els gossos i els amos que no saben controlar-los facin malbé la recuperació del parc. I els veïns amb gossos no volen ser expulsats a un pipican. Engabiats. Volen gaudir del parc de tota la vida, amb els seus quissos.

Sigui com sigui, el Turó Park es posarà guapo i presumirà, en els pròxims mesos, d'una rentada de cara històrica. Això sí, sense gossos pel mig.

Advertising
Advertising

Comentaris

1 comments
Candela P

El motiu pel que el parc esta deteriorat és porque van decidir no tenir manteniment per poder fer apuesta reforma, jo passejo a la mesa gossa tres cops al dia al Turó Park i puc assegurar que qui tenim gos, tractem molt millor el parc que molta altra gent que el freqüenta. A mi,  com amant de Barcelona i dels gossos em semilla vergonyós. Volen fer del parc una atracció turística més, posar un restaurant i invertir una enorme quantitat de diners en titelles quan, crec que hi ha moltes altres coses a millorar a la ciutat que prenen prioritat envers les titelles. El turisme només fa que encarir i embrutir la ciutat. Si només el fet de tancar el parc fins les 10 del matí, els carrers ja estàn més bruts, com estaràn quan els gossos no hi puguin entrar? Els gossos necessiten  d'un espai on poder jugar i ser lliures, són éssers vius de companyia i tenen que poder alliberar energía com nosaltres ho fem sortint a correr o anant al gimnàs. Ja van lluitar pel parc els veïns i la decisió de l'ajuntament va ser deixar de fer manteniment al parc per poder culpar de la deterioració als gossos. Em sembla vergonyós! Tot això es vol fer per atreure truristes. La ciutat és per qui la viu i no per qui la visita!