Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adéu als gossos al Turó Park

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Fa anys que el Turó Park demana a crits una reforma que afavoreixi el patrimoni natural i escultòric de l'arquitecte Rubió i Tudurí. Aquest parc públic de la zona alta de la ciutat demanava una rehabilitació que per fi es durà a terme. Es farà una recuperació integral del llac, es renovaran 3.000 metres quadrats de camins de sauló i 3.200 metres quadrats de gespa prat i també se substituiran uns 1.800 arbusts. Un projecte d'uns 800.000 euros que també inclou la plantació d'arbres nous i la recuperació de l'antic teatre de titelles, així com una senyalització nova i zona de jocs infantils amb jocs nous, amb bancs i papereres noves.

Tot això és imprescindible, i és d'agrair que per fi es dugui a terme, però la notícia d'aquest projecte, agradi o no, és que es convertirà en el primer parc públic de la ciutat que no permetrà l'entrada de gossos. Podran accedir només a un pipican al qual s'hi accedeix a través d'una entrada lateral al parc. S'ha acabat això de veure gossos que corren pel Turó Park.

La decisió no ha agradat a una bona part del veïnat, acostumada a passejar amb el gos pel parc. Però també és veritat que part de la culpa del deteriorament del Turó és degut a la gran quantitat d'animals que hi ha a totes hores al parc, i a l'incivisme de molts amos que ho permeten.

L'Ajuntament invertirà molts diners en aquesta reforma i no vol que els gossos i els amos que no saben controlar-los facin malbé la recuperació del parc. I els veïns amb gossos no volen ser expulsats a un pipican. Engabiats. Volen gaudir del parc de tota la vida, amb els seus quissos.

Sigui com sigui, el Turó Park es posarà guapo i presumirà, en els pròxims mesos, d'una rentada de cara històrica. Això sí, sense gossos pel mig.

Últimes notícies

    Publicitat