Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Adéu patates fregides de bossa, hola snacks d'embotits!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Els snacks sempre han estat aperitius greixosos i bastant perjudicials per la salut. Patates fregides olioses, ganxets ressecs, pilotes de formatge amb ketchup o fins i tot xips amb sabor de pollastre a l'ast. Semblava que estava tot inventat, oi? Doncs no! L'última novetat d'snacks són els d'embotits. Una empresa catalana, més concretament de Girona, ha inventat la primera màquina per fer snacks de fuet, de secallona, de bull o de qualsevol embotit, i ho fa en menys d'una hora. Metalquimia, empresa dedicada a la indústria càrnia, presenta la primera línia al món exclusivament dissenyada per fer aperitius de carn: la QDSnacks®.

Tal com ells mateixos defineixen, és "una planta integral i automàtica de snacks de base proteica, que permetrà innovar i industrialitzar el món de l’snack carni, oferint múltiples avantatges i accelerades opcions d’innovació respecte a la resta de processos actuals", diuen. Aquesta màquina permetrà fer aperitius d'embotits en menys d'una hora i "afavorirà les noves tendències en alimentació, que han portat els consumidors a buscar nous tipus d’aliments i snacks per menjar entre hores, aperitius més saludables, rics en proteïnes, baixos en hidrats de carboni i sense greixos".

I és que a Europa el mercat dels aperitius carnis està molt poc desenvolupat i pràcticament només es poden trobar en aquest format els embotits curats tradicionals però de mida petita. "La tendència actual de preferència és la de consumir productes més sans i baixos en carbohidrats, i d’altra banda, la consideració estesa de la proteïna com una bona font de nutrients essencials, fan que augmenti el consum dels snacks proteics amb base càrnia", expliquen des de Metalquimia.

La nova màquina expenedora de snacks d'embotits es presentarà a IFFA, la fira internacional de la indústria de la carn i els seus processos, que se celebrarà del 7 al 12 de maig, a Frankfurt (Alemanya) i que espera la visita d’unes 60.000 persones de 130 països. Allà es veurà si realment la indústria de la carn està interessada en aquests innovadors aperitius. Caldrà tastar-los doncs i veure si ens quedem amb les patates fregides o amb els snacks d'embotits.

Últimes notícies

    Publicitat