Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Àfrica entra en acció

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

'Africa out of Africa' no és un lema purament comercial, també és el leitmotiv de Radio Africa Magazine, una plataforma virtual nascuda per donar visibilitat a joves músics, dissenyadors i creadors urbans que treballen amb l'Àfrica contemporània com a inspiració des de dins però també fora del continent. "El que intentes és transferir l'Àfrica que vius sense ser-hi", sintetitza Tania Adam, l'activista cultural responsable d'aquest projecte multidisciplinar que beu de les seves experiències prèvies al festival Afroesfera i la revista GuinGuinBali, de les píndoles musicals a Radio Africa. Sonidos Urbanos –en col·laboració amb Scanner FM–, i de la marca de roba i complements Safura, coneguda per la reformulació de les famoses teles rectangulars estampades en colors vius, les capulana.

RAMag aposta per la reflexió i per trencar estereotips "sense apuntar amb el dit". "La societat és canviant, diversa, Àfrica no és només el que veus als mitjans de comunicació... es tracta d'aportar diferents històries perquè no hi hagi prejudicis", diu Adam. Aquí el protagonisme serà per a moviments urbans com el shagan electro i noms com Duro Olowu, Loza Maléombho, Blitz the Ambassador, Oroma Elewa i Taiye Selasi (cinc instagramers potents), més que per a tòtems de la cultura africana com Youssou N'Dour o Cesária Évora.

Àfrica ha entrat en acció i el projecte d'Adam, juntament amb l'activisme de la narradora Chimamanda Ngozi Adichie i els projectes de creadors de la diàspora o actius des del continent africà, en són la prova. "Occident està saturat d'inspiració i des del continent africà arriben coses que abans no arribaven", corrobora Adam. youtube, Instagram i ara també Radio Africa Magazine obren les portes a totes aquestes manifestacions culturals que ens apropen a la nova Àfrica, i no fan més que inspirar i enriquir el vell (i sec) continent.

Últimes notícies

    Publicitat