Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així podrien ser les noves torres de vigilància de les platges de BCN

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

A vegades, la utilitat guanya la partida a l'estètica. I quan passa, esclar, hi ha veus a favor i en contra. En assumptes com és la seguretat ciutadana però, potser sí que s'ha de mirar més cap a les qüestions pràctiques en detriment del disseny. Això és el que sembla que han pensat des de l'Àrea Metropolitana de Barcelona amb el disseny –encara està en fase de creació– de les noves torres de vigilància que es començaran a instal·lar el 2017 en una prova pilot.

Seran torres més efectives que les antigues, diuen des de l'AMB. Un model que permetrà els socorristes fer la seva feina de manera més ràpida i eficaç, i alhora més còmoda. El disseny, que encara s'ha d'acabar de polir, ha estat realitzat amb l'ajuda d'Òscar Camps, expert en socorrisme i guanyador del premi Català de l'Any del 2015. Una torre més ampla on cabran fins a dos vigilants.

La llàstima, sempre hi ha d'haver un però, és que això farà que la nova torre substitueixi el model instal·lat a les platges metropolitanes des de fa gairebé trenta anys:

Aquest disseny, premi FAD d'arquitectura efímera, era de fusta de bolondo –també anomenada Tali–, robusta i sòlida. La torre, lleugerament inclinada cap al davant i d'una altura aproximada de vuit metres, va ser dissenyada per Joan Miquel Riba de Palau i Jordi Costa i maquetada per Tort i Arnau, i s'ha convertit en un dels elements característics de les platges de Barcelona i de l'àrea metropolitana.

Una torre estèticament preciosa i de disseny exquisit que, tot i no ser tan pràctica (només hi cabia un socorrista), ha estat un dels elements de referència del disseny de casa nostra. Ara sembla que té els dies comptats. Utilitat 1, estètica 0? Sembla que, en aquest cas, sí.

Últimes notícies

    Publicitat