Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Així serà la seu del nou Arxiu Municipal de Barcelona, a Can Batlló [FOTOS I VIDEO]

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

L'Arxiu Històric de la Ciutat, l'Arxiu Municipal Contemporani, l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona i els arxius municipals de districte i centrals tindran nova seu a partir de 2022: Can Batlló. Així es va anunciar fa pocs dies i avui hem pogut veure, a través d'un vídeo i un bon grapat de fotografies, com quedaran els gairebé 20.000 metres quadrats de Can Batlló.

Es vol que el complex industrial esdevingui un punt de trobada i "un centre de referència internacional tant per la profusió del seu fons, que inclou documents que daten del segle IX, com per l'ús de metodologies innovadores i la qualitat dels programes i serveis que s’oferiran als usuaris", expliquen des de l'Ajuntament.

"La idea és unificar tot l'arxiu de Barcelona, un dels més importants d'Europa i que avui en dia es troba disseminat en més de 21 centres", ha dit Eloi Badia, regidor de presidència. Dels 47 milions d'euros previstos per a la inversió, 37 es dedicaran a la rehabilitació de l'edifici, en el què es potenciarà "la vessant expositiva, fonamentalment de fotografia, així com la divulgativa per acostar la memòria històrica i documental de la ciutat a les escoles i les famílies".

L'any passat, l’Arxiu Municipal de Barcelona va atendre 55.750 usuaris i se'n van consultar uns 234.000 documents. Ara, l'Arxiu podrà presumir d'estar localitzat a un dels espais més increïbles de la ciutat: Can Batlló.

  

Últimes notícies

    Publicitat