Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Al Sónar i al Cruïlla sense moneder

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Dos dels grans festivals musicals que se celebraran a Barcelona pròximament, el Sónar i el Cruïlla Barcelona, han anunciat avui innovacions en el mètode de pagament a les barres, estands de menjar i 'merchandising'. Tots dos grans esdeveniments aposten pel 'cashless', pel pagament sense efectiu a través de dispositius propis en forma de polseres.

Al web del Sónar s'informa del procediment. Primer caldrà adquirir una polsera i carregar-la amb efectiu o targeta de crèdit, amb un mínim de 5 euros i un màxim de 300, només amb múltiples de 5 euros (5,10,15, 20…). Aquest saldo serà vàlid mentre duri el festival i es podrà recarregar, però també es podrà recuperar si no es gasta, en els punts de devolució que hi haurà al recinte cada, dia fins a 30 minuts abans que tanqui el festival, i 'online' des del diumenge 21 de juny a les 8 h fins el dimarts 23 de juny a les 23.59 h. Compte que si opteu per la devolució 'online', aquesta operació té càrrecs bancaris, tot i que el web del festival no en concreta el percentatge. El recinte també disposarà de diferents punts on consultar el saldo de la polsera.

Pel que fa al Cruïlla, el festival presentarà el seu sistema de “polsera intel·ligent” en la roda de premsa del festival del 10 de juny, però avancen que el pagament serà a través de Paypal. Segons la nota, el Cruïlla esdevindrà “el primer festival del món 'full cashless' amb Paypal”.

El 2011 un altre festival de Barcelona, el Primavera Sound, va intentar posar en pràctica un sistema de pagament electrònic a través d'un dispositiu propi que calia recarregar-se prèviament, en aquell cas una targeta de crèdit. En aquella ocasió, els problemes tècnics van decidir la organització del festival a rectificar i apostar pel pagament amb efectiu, després que durant les primeres hores de l'esdeveniment no fos possible pagar amb les targetes. En les següents edicions del festival s'ha mantingut el pagament amb efectiu.

El Sónar se celebrarà del 18 al 20 de juny als recintes de Fira Montjuïc i Fira Gran Via, i el Cruïlla, del 10 al 12 de juliol al Parc del Fòrum.

Últimes notícies

    Publicitat