Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Alerta pol·lució a Barcelona: 4 consells bàsics!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

A Barcelona respirem un dels aires més contaminats d'Europa. De fet, l'OMS ha avisat de què gairebé el 70% dels habitants de Barcelona estem exposats a quantitats de diòxid de nitrogen insegurs. Urgeix reduir les partícules nocives en suspensió, cosa que evitaria més de 600 morts cada any. Per això l'Ajuntament ha posat en marxa mesures importants, com declarar la guerra als cotxes més contaminants.

Com haureu vist, a Barcelona fa dies que veiem cartells advertint dels alts nivells de contaminació. Per això és important saber què fer en moments com aquest. Aquí teniu alguns consells!


Eviteu els carrers més contaminants

Balmes, Muntaner, Gran Via... els carrers amb més afluència de cotxes es concentren moltes més partícules que als menys transitats. Per això, si podeu, busqueu vies d'accés alternatives a les destinacions habituals.


Consulteu el planell que ha creat l'Ajuntament

El consistori ha creat un mapa de la ciutat a través de goggle Maps en què podeu veure l'estat de la qualitat de l'aire de Barcelona. Consulteu-lo!

La pell i els ulls, que no pateixin

Els ulls i la pell són molt perjudicats quan hi ha alts nivells de pol·lució a una ciutat. Els experts diuen que és fonamental netejar bé la pell cada dia i si pot ser, exfoliar-la amb cremes especialment creades per a això. També als ulls s'acumulen moltes partícules contaminants. El millor és usar llàgrimes naturals per mantenir-los humits i fugir de la sequedat de la pol·lució.

Fer esport al carrer? Depèn

Quan respirem, el què fem és filtrar l'aire que rebem. I quan fem esport, necessitem més oxigen, així que respirem a un ritme més alt. El sistema respiratori treballa de valent i, esclar, si hi ha més pol·lució, en sortim molt perjudicats. Per això els experts recomanen o bé fugir de la ciutat per fer esport o si no podeu fer-ho, buscar els pulmons verds. Eviteu els carrers més transitats! I si feu esport a la ciutat en dies de molta pol·lució, que sigui a primera hora del matí i el més breu possible.

Últimes notícies

    Publicitat