Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Als museus, deixeu el mòbil a casa... i feu dibuixos!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Fa més o menys un any, un dels museus més importants del món, el Rijksmuseum d'Amsterdam, explicava a través d'un comunicat web que l'ús dels mòbils al seu museu feia que l'experiència es convertís en quelcom superficial i poc profund, i animava els visitants a fer dibuixos en comptes de selfies o fotos amb el mòbil.

La proposta del Reijksmuseum és que els visitants deixin el mòbil a casa i dibuixin les obres per tal d'aprofundir en elles. "A les nostres vides tan ocupades no sempre ens adonem de la bellesa que ens envolta. Ens oblidem de com es veuen molt de prop. Dibuixar ajuda, perquè es veu més quan es dibuixa. Les persones que vulguin dibuixar sempre són benvingudes al Rijksmuseum", va dir Wim Pijbes, director general del museu, el passat mes d'octubre.

"En el món actual dels telèfons mòbils i els mitjans de comunicació, una visita a un museu és sovint una experiència passiva i superficial". Així explicava el museu la decisió de fer una campanya en contra de l'ús dels mòbils als museus i en favor de la creativitat a través del dibuix. Però la veritat és que l'acció es podria extrapolar a moltíssims esdeveniments com als concerts, on enregistrar vídeos sembla més important que gaudir del moment. O als teatres, on hi ha gent que encara no ha entès que ha d'apagar el mòbil en entrar.

Potser la prohibició és l'única solució, com a molts clubs de música techno d'Alemanya, on enregistrar un vídeo pot suposar l'expulsió instantània del local. "Els visitants es distreuen fàcilment i no experimenten realment la bellesa, la màgia i la meravella. Per aquesta raó, el Rijksmuseum vol ajudar els visitants a descobrir i apreciar la bellesa de l'art i de la història a través del dibuix", conclou el director del museu al comunicat. Doncs potser ja va sent hora d'endegar accions com aquesta a casa nostra!

 

Últimes notícies

    Publicitat