Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Anamorfosis
Foto de QR GÒTIC i Maria Dias

Anamorfosis recupera la seva ànima

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Fa 5 mesos us explicàvem la història de la desaparició (bé, va ser un robatori en tota regla) del rètol de la tenda Anamorfosis, una acollidora botiga d'antiguitats del Gòtic especialitzada en òptica, imatge, so i comunicacions. El rètol, una obra preciosa del segle XIX modernista, de ferro forjat i de més de 60 quilos, presidia Anamorfosis des del primer dia i va ser robat per un grup de turistes francesos que anaven amb alguna copa de més, segons van dir alguns veïns que ho van veure. Tot semblava indicar que va ser una gamberrada d'un grup de mal educats... que va destrossar l'Ana, fundadora d'Anamorfosis. El rètol ho era tot per l'Ana, que feia poc havia perdut el seu marit, i ara perdia el rètol que presidia el negoci que tots dos van engegar ara fa trenta anys.

Després de mesos de trucades als Mossos i de silenci respecte el què va passar amb el rètol, l'Ana tornava a casa un dia qualsevol i va decidir entrar a la botiga d'antiguitats Petits Encants, al carrer de les Basses de Sant Pere. "La veritat és que sempre havia volgut entrar-hi però mai ho vaig acabar fent. Visc al costat i em dedico al mateix, així que no se què va passar, però alguna cosa em va fer entrar-hi". Un cop dins, l'Ana va explicar la història del rètol al Francesc, el propietari del Petits Encants, com qui explica una anècdota més, sense esperar res a canvi. En Francesc però, va dir-li que l'acompanyés al magatzem un segon. "Tinc alguna cosa que potser t'interessa, va dir-me". En arribar-hi, l'Ana va veure el rètol d'Anamorfosis entre capes de pols i altres antiguitats mig desfigurades. En mal estat, però íntegre i d'una sola peça. "No m'ho creia, Pau. Un senyor que no coneixia de res, que es deia com el meu marit, havia trobat el rètol de la meva botiga. No m'ho podia creure!".

I és que el propietari de Petits Encants va rebre un dia la visita d'un noi d'origen subsaharià que es dedica a vendre ferro i ferralla. Va donar-li un rètol que va trobar pel carrer, entre la brossa, i que estava segur que era important. El volia fondre, però alguna cosa el deia que allò tenia valor, així que li va regalar al Francesc, que el va deixar al magatzem, sense donar-li molta importància. I el Francesc, es clar, li va donar a l'Ana. Ara el rètol ha tornat a l'Anamorfosis, gràcies a la bona fe del noi subsaharià, del Francesc, i d'un veí de l'Ana que es va oferir a restaurar el rètol perquè avui torni a presidir la porta d'entrada d'Anamorfosis, que recupera la seva ànima. Una història que demostra que la bona fe i la honradesa sempre guanyen.

Últimes notícies

    Publicitat