Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Antony Hegarty planta als Òscars

Escrit per
Marta Salicrú
Publicitat

Anohni, l'artista abans conegut com Antony, ha rebutjat la invitació de l'Acadèmia nord-americana del cinema per assistir a la cerimònia d'entrega dels Òscars en qualitat de nominat.

El líder d'Antony and the Johnsons aspira a endur-se l'estatueta a la millor cançó, per 'Manta ray', la seva contribució al costat del compositor J. Ralph a la banda sonora de 'Racing extinction', documental al voltant de la massiva extinció d'espècies animals del director Louie Psihoyos ('The cove', 2009). La nominació converteix Hegarty el en la primera persona transgènere que competeix per l'Òscar.

El motiu per plantar els premis de l'Acadèmia és que no s'ha comptat amb Anohni per interpretar la cançó nominada durant la cerimònia. Dels cinc nominats, només Lady Gaga, The Weeknd i Sam Smith podran defensar les seves cançons durant l'entrega de premis. L'altra candidata omesa de la cerimònia és 'Simple song #3', de la banda sonora de 'Juventud', que interpeta la soprano sud-coreana Sumi Jo.

En un comunicat, Anohni explica que la il·lusió inicial que va sentir per la nominació i pel que simbolitzava per a la comunitat trans es va esvair quan va entendre que “els productors havien decidit que s'interpretessin només les cançons amb cantants comercialment viables”.

“Va ser degradant llegir els articles a la premsa –diu Anohni–. Eclipsant les felicitacions, ara se'm mencionava com un dels artistes que l'Acadèmia havia retallat per manca de temps. I a la següent frase s'anunciava que Dave Grohl, que no està nominat en cap categoria, s'afegia a la llista d'actuacions”.

“Sé que no se'm va excloure directament perquè sóc transgènere –continua el comunicat–. No se m'ha convidat a actuar perquè sóc relativament desconegut als Estats Units, i cantant una cançó sobre ecocidi, potser no vendria massa publicitat”.

Tot i que l'entorn d'Hegarty li ha recomanat que assisteixi a la cerimònia perquè la publicitat de la catifa vermella seria positiva per la seva carrera, el britànic ha decidit donar carabasses als Òscars.

El comunicat acaba amb un atac d'Anohni als Òscars i, de passada, als assistents a la cerimònia:

“No em deixaré calmar i sotmetre amb inofensives balades ben manufacturades i amb el pit i cuixa de tota la vida. Ens intentaran convèncer que es preocupen pels nostres interessos onejant banderes per polítiques d'identitat i qüestions morals falses. Però no oblideu que moltes d'aquestes celebritats són els trofeus de corporacions bilionàries la única intenció de les quals és manipular-vos perquè els doneu el vostre consentiment i la resta dels vostres diners. Els han pagat per ballar claqué i okupar-vos mentre Roma crema”.

Últimes notícies

    Publicitat