Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aparcar la bici de forma segura a Barcelona és possible!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

No és la primera vegada que ho diem en aquest blog: aparcar la bici a Barcelona pot ser sinònim de comprar loteria per perdre-la. Que aixequi la mà qui no conegui algú a qui l'han robat la bici a la nostra ciutat. I arran d'això, era qüestió de temps que sortissin projectes per assegurar que puguem aparcar les nostres bicis de forma segura i sostenible. VadebikeBcn és un nou servei d'aparcament per a bicicleta privada (impulsat per l'Ajuntament) de la mà d'una Start Up, Vadecity, que va guanyar el concurs públic i que ja podem usar a Barcelona.

Són aparcaments individuals, amb un sistema antirobatori de tres punts d'ancoratge i materials anticisalla, que a més permeten guardar el casc. El concurs el van guanyar amb l'antic govern municipal i des del desembre del 2016 es van posar en disposició dels ciutadans 15 estacions d'aparcament amb 10 aparcaments a cadascuna. Dit d'una altra manera, a Barcelona ja hi ha 150 places d'apartament Vadebike, que tal com expliquen ells mateixos al web, són aparcaments "segurs, sostenibles, intel·ligents, senzills, còmodes, amb baix impacte visual i reduïdes necessitats d'espai".

"Hem fet una campanya de comunicació i màrqueting potent, i la resposta que hem tingut ha estat molt i molt bona", ens explica Marta Royo, responsable de l'agència Mosaiking, encarregada de la comunicació de VadebikeBcn. La Marta també ens ha avançat que la prova pilot, és a dir, els 15 punts que hi ha actualment, han funcionat tan bé que augmentaran els punts d'aparcament en els mesos vinents, quan l'Ajuntament els doni l'aprovació.



La tarifa de preus de VadebikeBcn és prou atractiva: per 15 euros anuals tindreu la targeta per usar l'aparcament i el dret d'assegurança de la bicicleta. Però si preferiu la tarifa per hores, 12 hores d'aparcament, en dies laborables, us costarà 0,75 euros. I en cap de setmana, 1,25 euros. No està gens malament! Podeu consultar el mapa de disponibilitat per veure quines estacions hi ha en l'actualitat.

En aquests dos vídeos explicatius entendreu millor com funciona:

Últimes notícies

    Publicitat