Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Aquest és l'home dels nassos

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Nasevo és el sobrenom artístic del fabricant d'essències d'Ernesto Ventós. Fa quatre dècades va inciar olorVISUAL, una col·lecció d'art de nom brossià que va comptar la complicitat d'Albert Ràfols-Casamada i que és singular per la manera com el col·leccionista tria les obres: Nasevo és sord des de la infància i escull les peces per allò que li desperten olfactivament. Per a això, al catàleg recentment publicat per Comanegra el presenten com a "l'home que confon color amb olor"; "com Miró, entén la pintura com un cop de puny, un cop directe a l'ull, que ell processa fins a arribar al nas", explica Vicenç Altaió al pròleg del llibre.

Però Nasevo també és artista. La dèria va començar després de comprovar que els nassos eren un terreny poc explorat en l'art contemporani i ell, com a nas professional, va decidir endinsar-s'hi. Les seves creacions –la Fundació Vila Casas n'ha adquirit una recentment– reten homenatge al món de l'art; ha fet una reproducció de 'Las Meninas' de Velázquez sobre la qual es projecten nassos, una interpretació lliure de les obres de Duchamp, retrats dels grans líders polítics del segle XX amb nàpies exagerades i escultures que connecten amb la natura i la botànica i que beuen de l'estètica de Giacometti. Les obres més recents s'exposen en una mostra al Reial Cercle Artístic, on també es realitzaran tastos olfactius.

Per aprofundir en l'univers del creador, també podeu visitar el showroom-taller ubicat a la Colònia Güell, que recentment ha obert portes al públic general (cal concertar visita per mail). Aquí s'acumulen obres (n'hi ha prop de 200), motlles i materials com poliuretans, resines i silicones amb els quals Nasevo i els seus col·laboradors donen forma a peces singulars, sovint de grans dimensions. Reconeixereu fàcilment el seu espai: no podia ser d'una altra manera, un gran nas dóna la benvinguda al visitant.

Últimes notícies

    Publicitat