Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Avantatges i inconvenients de quedar-se treballant a Barcelona a l'estiu

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

Comença juliol i una pregunta ressona al cap de gran part de la població treballadora de la ciutat: "I tu, quan fas vacances?". Per a molts pot semblar una pregunta innocent, sense més rellevància que encetar una conversa d'ascensor, però per a d'altres és la constatació definitiva de que som uns 'pringats'. No, no fem vacances al juliol ni a l'agost, gràcies. Com a molt una setmana.

Els desgraciats que treballem a Barcelona a l'estiu ens reconeixem entre nosaltres i ens donen suport mútuament per fer el tràngol menys dolorós. I de ben segur que tots estarem bastant d'acord en què treballar a Barcelona al juliol i l'agost té molts inconvenients, però també alguns avantatges...


1. Inevitablement es generen dos bàndols: aquells que fan jornada intensiva durant els mesos calorosos i aquells pobres  que no modifiquen ni tan sols un minut de la seva jornada laboral. És a dir, empreses amb una mica de pietat i empreses amb el cor tan fred que gaudeixen veient patir a tota la seva plantilla de zombis blancs i desmotivats.

2. A la mateixa oficina també es formen dos equips enfrontats a mort: l'equip pro aire condicionat vs. l'equip 'millor obrim les finestres'. Les altes temperatures a la feina en lloc de provocar trobades calentes, encenen focs d'ira que només es podran resoldre amb una bona birra 'afterwork'. O de vegades ni així.

3. Les xarxes socials et fan sentir desgraciat. Només hi veus fotos de peus a la platja, mojitos, gent fent l'estúpid sota l'aigua... Et mires a tu i tot el que veus son els teus peus blancs sota la taula, el cafè aigualit i una mosca fent l'estúpid a dintre.

4. Els grups de whatsapp són més del mateix. Si tan bé s’ho estan passant, per què no deixen de tocar la pera? Resposta recomanada: emoji flamenca + caca amb ulls.

5. D'acord, els teus amics estaran ballant a la Full Moon Party de Tailàndia, però tots sabem que com les Festes de Gràcia o de Sants no hi ha res. Allà sí que viuràs experiències insòlites i et relacionaràs amb personatges exòtics. I, total, les borratxeres són iguals aquí que a la Xina: després ningú no recorda res.

6. Els nostres caps acostumen a marxar de vacances també durant aquesta temporada, així que no has de patir per arribar amb ressaca a la feina després d'aquestes festes boges.

7. Calor asfixiant al carrer i fred polar a l'oficina. Resultat? Galipàndria en ple agost. Si ets un d'aquests afortunats, et felicitem: has adquirit el nivell màxim d'estar putejat. I no tens ni premi.

8. El mar és un tresor. No perdem de vista que tenim molta molta sort de poder gaudir d'unes minivacances cada cap de setmana. És probable que haguem de suportar cues a l'autopista o trens a rebentar amb gent suada i olors suggeridores, però, eh, els busos de Tailàndia tampoc són molt millors.

9. A la ciutat el trànsit alleugera i per fi pots anar amb la teva bicicleta tranquil·lament deixant que la brisa marina acaroni la teva pell. Ah no, que totes estacions de Bicing estan buides.

10. Pots aprendre dels errors i encerts dels maleïts vividors que estan de viatge i planejar les teves merescudes vacances amb molta més informació. Aprofitem-nos i utilitzem-los com a conillet d’Índies. Així quan tu organitzis el teu súperviatge a Bali al novembre sabràs exactament què has de fer: penjar 300 fotos al Facebook i etiquetar-los a tots.

Últimes notícies

    Publicitat