Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bales sobre Woody

Begoña García Carteron
Escrit per
Begoña García Carteron
Publicitat

Els veïns del Gòtic no estan disposats a perdre més espais i de Woody Allen i del seu museu no volen ni sentir a parlar. Almenys no a l’edifici de la Llotja, l’antiga escola d’arts i oficis de Barcelona. L'Associació de veïns i comerciants tradicionals del carrer Avinyó, amb la Teresa Caja al capdavant, ha engegat campanya per recuperar l'edifici pels veïns del barri i de tota la ciutat, sense perdre la memòria ni la identitat de la institució que havia estat. Sumant forces amb artistes i entitats de Ciutat Vella, especialment amb el Cercle Artístic de Sant Lluc, estan preparant un projecte per presentar i reclamar que sigui de nou un centre d'art i cultura, amb escola, tallers, espai expositiu i espai de diàleg i reunió, obert a tothom i pensat especialment per l'ús ciutadà.

La clau de l’antiga Llotja no se sap qui la té. Per ara el singular edifici roman abandonat i degradant-se, esperant que la Generalitat, que ostenta la propietat, decideixi què fer amb ell i sense que gairebé ningú es recordi de visitar-lo des de que va tancar el 2009. De mantenir la neteja darrera de les reixes que protegeixen la façana, un dels racons preferits de les aus urbanes i dels pixaners nocturns, s’encarrega personalment la Teresa, que un cop al mes obre els cadenats per tal que BCNeta hi pugui accedir. Portes endins, creixen les teranyines al llarg de 2.000 metres quadrats en ple cor de la ciutat, un espai que ella i la resta de veïns reivindiquen des de fa anys i ara volen reclamar en ferm.

Per començar a fer soroll, estan preparant una festa popular que es farà aquest mes de juny, amb un cercavila en el que actuarà el grup de percussió de l’Associació Juvenil Sambao, al qual s'hi sumen les associacions de pares i alumnes de les escoles Àngel Baixeres i Sant Felip Neri i a la que tots els ciutadans estan convidats a participar-hi. Un projecte sens dubte de molt més interès veïnal que el de fer-li un museu al cineasta de Manhattan, per molt geni que sigui.

Últimes notícies

    Publicitat