Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona, entre les millors ciutats del món per viure-hi

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Viure a les grans ciutats del món té els seus avantatges i els seus inconvenients. Abans d'escollir-ne una, s'ha de tenir en compte que depenent de la ciutat tindrem millor o pitjor qualitat de vida, en termes de seguretat, oferta cultural o salut, entre altres variables.

És una realitat que les grans ciutats del món han patit problemes de seguretat en els darrers anys, a causa del terrorisme i la inestabilitat econòmica. Tot i això, les ciutats europees segueixen sent les que tenen millor qualitat de vida de tot el món. És la informació que es desprèn de l'informe anual que l'empresa dedicada a optimització de recursos humans Mercer, un document en el qual podem veure com set de les deu millors ciutats per viure-hi estan a Europa.

Barcelona és l'única ciutat de tot l'Estat entre les 50 primeres posicions, i tot i que baixa una posició respecte l'any passat, ocupa el lloc 39 en un rànquing que guanya Viena. La capital d'Àustria és una ciutat segura, que tradicionalment ha invertit en habitatge social i no tan cara com la resta de capitals europees. La caiguda del mur de Berlín va fer que Viena es convertís en la porta d'entrada als negocis a l'Europa Central i ara és la millor ciutat del món per viure-hi.

Després de Viena hi trobem Zuric (2), Auckland (3), Munic (4), Vancouver (5), Düsseldorf (6), Frankfurt (7), Ginebra (8) i Copenhaguen (9). I les pitjor situades són Kíev (176), Tirana (179) i Minsk (190).

Si esteu pensant a canviar-vos de ciutat, aquestes dades potser us ajuden en la decisió final. Tot i això, per a nosaltres, Barcelona segueix sent la millor ciutat del món.

Últimes notícies

    Publicitat