Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona no necessita 'segways'

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

No tinc res en contra del 'segway'. De fet, com a mitjà de transport individual té certa gràcia. Potser per això, en les zones més infectades de turistes de la ciutat ha acabat convertint-se en una plaga molesta. Definitivament, aquest aparell intuïtiu a dues rodes és tan diferent i divertit que el guiri l'adora per viatjar en manada per Ciutat Vella.

I aquí és on tenim el problema. El 'segway', lluny d’haver-se consolidat com una solució per desplaçar-se per la ciutat, sembla condemnat a convertir-se en la joguina del turisme més xaró. I té certa lògica: si l’administració ha permès que Ciutat vella esdevingui un parc temàtic, caldrà algun vehicle absurd per anar d’atracció en atracció, no? Doncs el 'segway' és la 'pijada' perfecta.

Segurament, aquesta polèmica no ha arribat a l''upper' Diagonal, un àrea que sembla tenir anticossos contra 'segways' (a Sant Gervasi veureu abans una vaca disfressada d’astronauta que un trasto d’aquests). En canvi, els habitants del Born, Gòtic i Barceloneta han de conviure (i batallar) a diari amb grups cada cop més nombrosos de 'guiris' que recorren els carrerons laberíntics del barri com si estiguessin a una carrera de karts. És una guerra que desgasta.

Es desplacen en ramat i molesten. Obstaculitzen el pas al vianant sense miraments. Per molt que els guies s’hi esforcin, els 'guiris' donen per fet que tenen prioritat, perquè per alguna cosa han pagat. I atropellen gent, li tallen el pas; no tenen cap mena de respecte cap a les persones que viuen al barri. Quan residia al Gòtic, fins i tot vaig veure turistes perdre l’equilibri per anar massa ràpid amb el maleït 'segway', caure de forma aparatosa enmig del carrer i endur-se per davant als vianants que passaven per allí.   

La setmana passada, llegíem la notícia que l’Ajuntament ha vetat els 'segways' al front marítim de Barcelona. Ho aplaudeixo, però no servirà absolutament de res. El problema no són les excursions de 'segways' per la zona de platja, superpoblada ja de longobards motoritzats, patinets elèctrics i els mitjans de transport més absurds que hom pugi imaginar; el problema són les incursions grupals de 'segways' a zones urbanes on hi viu i treballa gent. Contribuents. Si volen fer visites turístiques per Ciutat Vella, que vagin a peu, com fan les persones normals i civilitzades. És tan difícil entendre-ho?   

L’assumpte no és cap ximpleria. Dono fe que la gent del Gòtic ja està fins els collons dels 'segways'. Només espero que la normativa sobre vehicles de mobilitat personal a la ciutat que està elaborant l’Ajuntament sigui prou dura i redueixi a la mínima expressió la presència d’aquest trastos a zones interurbanes. Si no és així, d’aquí poc hauran de fer els 'segways' més potents i amb un botó de Turbo Boost perquè els 'guiris' puguin fugir a tota pastilla de la turba veïnal enfurismada.     

Últimes notícies

    Publicitat