Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona odia els turistes?

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Gran part de l'economia de la nostra ciutat se sustenta pel turisme. Això és innegable. Però en el cas de Barcelona, sembla que el ciutadà ha arribat al seu límit de tolerància. S'ha fartat de viure a una ciutat massificada pel turisme. És per això que ja fa mesos que es parla de 'turismofòbia' a la nostra ciutat, però fins ara tot eren apreciacions dels mitjans i sensacions puntuals més que fets concrets. Però un article al diari anglès The Independent, que s'ha fet viral en poques hores, explica que la 'turismofòbia' a Barcelona és real, ja que situa Barcelona entre les destinacions que "més odien els turistes". Més concretament, és una de les vuit més hostils amb el turisme, explica el diari anglès.

"No s'ofereix una benvinguda igual de càlida a tots els racons del planeta". Així comença un article que explica com a Barcelona, l'alcaldessa ha multat al monstre dels pisos turístics Airbnb, tot afirmant que Colau ja va dir que no convertiria Barcelona en "una gran botiga de souvenirs". Congelar llicències per a nous hotels i les accions per limitar la pressió del turisme són altres motius de The Independent per fer aquesta sorprenent afirmació sobre el suposat odi de Barcelona al turista. Les altres destinacions que apareixen a l'article són Amsterdam, la zona del Cinque Terre, Arlington, l'illa de Santorí i Buthan, entre d'altres.

Aquest estiu, s'esperen més de vuit milions de turistes a la nostra ciutat. I sincerament, no crec que Barcelona els odiï. Ni Colau, ni per descomptat els seus votants. Però sí que és cert que els barcelonins no volem convertir-nos en espectadors passius del canvi de model de ciutat que fa anys s'intueix a Barcelona. És per això que els polítics i les institucions públiques tenen el deure de lluitar per un turisme sostenible i acord a les possibilitats reals de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat