Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Barcelona odia els turistes?
Notícies / Ciutat

Barcelona odia els turistes?

barcelona turistes

Gran part de l'economia de la nostra ciutat se sustenta pel turisme. Això és innegable. Però en el cas de Barcelona, sembla que el ciutadà ha arribat al seu límit de tolerància. S'ha fartat de viure a una ciutat massificada pel turisme. És per això que ja fa mesos que es parla de 'turismofòbia' a la nostra ciutat, però fins ara tot eren apreciacions dels mitjans i sensacions puntuals més que fets concrets. Però un article al diari anglès The Independent, que s'ha fet viral en poques hores, explica que la 'turismofòbia' a Barcelona és real, ja que situa Barcelona entre les destinacions que "més odien els turistes". Més concretament, és una de les vuit més hostils amb el turisme, explica el diari anglès.

"No s'ofereix una benvinguda igual de càlida a tots els racons del planeta". Així comença un article que explica com a Barcelona, l'alcaldessa ha multat al monstre dels pisos turístics Airbnb, tot afirmant que Colau ja va dir que no convertiria Barcelona en "una gran botiga de souvenirs". Congelar llicències per a nous hotels i les accions per limitar la pressió del turisme són altres motius de The Independent per fer aquesta sorprenent afirmació sobre el suposat odi de Barcelona al turista. Les altres destinacions que apareixen a l'article són Amsterdam, la zona del Cinque Terre, Arlington, l'illa de Santorí i Buthan, entre d'altres.

Aquest estiu, s'esperen més de vuit milions de turistes a la nostra ciutat. I sincerament, no crec que Barcelona els odiï. Ni Colau, ni per descomptat els seus votants. Però sí que és cert que els barcelonins no volem convertir-nos en espectadors passius del canvi de model de ciutat que fa anys s'intueix a Barcelona. És per això que els polítics i les institucions públiques tenen el deure de lluitar per un turisme sostenible i acord a les possibilitats reals de la ciutat.

 

 

Advertising
Advertising

Comentaris

3 comments
patricia s

ho  reconec...visc al carrer hospital! just darrere de la boqueria...i..si...ODIO PROFUNDAMENT EL TURISME QUE ESTÀ ARRIBANT A BARCELONA!! els que pixen al carrer..menjen fruitetes cutres de la boqueria..ho toquitejen tot i recatejen a l'hora de demanar beguda(una ampolleta d'aigua!!) a qualsevol bar cutre de la ciutat! (bars nascuts..per cert..arran la gran oferta que aquest tipus de turisme cutre sol·licita"!! ) estic..no farta..FARTÍIIISIMAA!!!

Nur P

Jo diria "als turistes". Amb "els" es malinterpreta la frase.

Julio P

El problema es que las ciudades en Cataluña no tienen atribuciones sobre la vivienda,. Está todo en manos de la Generalitat. Así, a modo de ejemplo, Ámsterdam puede influir en los contratos de alquiler, etc. Aquí, nos aguantamos y nos seguiremos aguantando. Se acabó la economía del tocho pero se están poniendo otra vez todos los huevos en una misma cesta: el turismo. Y esto no será sí siempre. Ya sean por recuperación de otros mercados o por eventualidades de cualquier otro tipo (por ejemplo atentados). Y entonces ¿que haremos? ¿dónde meteremos tantos camareros, tantos pisos turísticos...?. Y por otra parte existe una cuestión fiscal. Los pisos turísticos ilegales, ya lo dice la palabra lo que son, no tributan por sus ingresos, mientras que un hotel si, y Pau Roca tributa por su colaboraciones y yo como asalariado... y después queremos carreteras, hospitales y que se acaben los recortes....