Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona serà una ciutat lliure de plaques franquistes a finals d'any

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Aquests dies a Barcelona s'ha seguit amb la retirada de plaques franquistes als barris de la ciutat. La idea que Barcelona sigui una ciutat lliure d'elements que recordin a l'etapa més obscura de la nostra història es farà realitat després d'accions com les d'aquests dies: s'han enretirat 570 plaques de Sant Martí, Sant Andreu, Eixample i Sants. Plaqués com les que podeu veure a continuació que se sumen a les 373 ja retirades a Nou Barris i Gràcia.

"La retirada d'aquestes plaques no és un caprici; en els processos de participació sempre era una demanda prioritària de la ciutadania", ha explicat Ricard Vinyes, comissionat de Programes de Memòria. I és que sens dubte, fer que les parets de Barcelona llueixin netes de records feixistes és un exercici de salubritat democràtica necessària.

Ara per ara, de les gairebé 600 plaques enretirades, 177 són de l'Eixample, 150 de Sant Martí i 128 de Sant Andreu. S'espera que abans d'acabar l'any ja no n'hi hagi cap, i puguem dir, ara sí, que Barcelona és una ciutat lliure de plaques franquistes.

Últimes notícies

    Publicitat