Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona s'il·lumina amb els colors de la bandera LGBTI

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

El 28 de juny de l'any 1977, després d'una allargassada dictadura opressora de les llibertats de tot tipus, el col·lectiu LGTBI es va abocar al carrer per reclamar, entre altres coses, la supressió de la llei de 'vagos y maleantes', convertida en Llei sobre perillositat social, que criminalitzava l'homosexualitat. La concentració va acabar amb una càrrega policial amb bales de goma, ferits i fins i tot va haver un empresonat, el doctor Oriol Martí, qui va patir agressions per part de la policia.

Han passat 40 anys d'aquella manifestació pionera, i per celebrar l'efemèride Barcelona ha lluït dimecres amb orgull els colors de la bandera LGTBI. Una il·luminació especial ha pintat la Torre Agbar de tolerància, record i memòria, homenatge a tots els precursors que es van atrevir a sortir al carrer per reclamar igualtat. Sense el seu exemple de lluita, avui no podríem parlar d'un avançament en les llibertats socials. I encara queda tant camí per recórrer!

Entre les 21.30 i les 0.30 h l'edifici de Glòries ha brillat més acolorit que mai, una iniciativa que forma part de les accions que la Direcció de Promoció de la Ciutat realitza per dinamitzar activitats que tinguin a veure amb la visibilització dels col·lectius LGBTI.

Altres edificis emblemàtics de la ciutat també han volgut afegir-se a la celebració Dia Internacional de l'Orgull LGBTI i lluiran amb els colors de l'arc de Sant Martí. Així ho anuncien a la Casa Batlló:

-

No serà l'única activitat relacionada amb l'efemèride: el pròxim dissabte 1 de juliol hi haurà una manifestació reivindicativa sota el lema ‘Continuem fent nostre el carrer’, amb diverses activitats de record i també sobre l'actual situació de les reivindicacions del col·lectiu. Trobareu tota la informació sobre la Manifestació per l’alliberament LGBTI aquí.

Imatge de la fotógrafa Colita en què va captar un moment de la històrica manifestació de l'orgull gai de 1977 a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat