Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona té el lloguer més car de tot l'Estat

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Teniu en ment viure a Barcelona? Heu pensat com podeu fer-ho? Fotocasa.es publica cada mes el preu mitjà dels lloguers a Espanya i a l'últim informe revela que Barcelona és la ciutat més cara per llogar un habitatge de tot l'Estat. La més cara és Barcelona, seguida de tres poblacions catalanes: Sant Cugat, Castelldefels i Sitges; la cinquena és Sant Sebastià, i el metre quadrat més barat el trobem a Villanueva de la Serena, a Badajoz.

D'acord, el lloguer a Barcelona és molt car, però què passa si volem comprar un pis? Doncs que ens costarà molts diners. Barcelona és la tercera província més cara de tot l'Estat i per exemple, el metre quadrat al barri més car de Madrid, Salamanca (tradicionalment el més pijo de la ciutat) és 400 euros més barat que el metre quadrat a Sarrià-Sant Gervasi, que costa 4.600 euros. Si fem un càlcul ràpid tenint en compte que un pis a Sarrià de 80 metres quadrats costa de mitjana uns 368.000 euros, si aporteu com a entrada un mínim de 73.600 euros (el 20% del total, que és el mínim que demana un banc per signar la hipoteca) estaríeu uns 30 anys pagant 1.100 euros al mes.

D'acord, Sarrià-Sant Gervasi sempre ha estat un barri car, però què passa amb els altres barris? A Les Corts, per exemple, el metre quadrat només és 300 euros més barat que a Sarrià i costa 4.304 euros. És a dir, si seguim pensant en un pis d'uns 80 metres quadrats estaríeu uns 30 anys pagant també més de 1.000 euros al mes. I si comparem el preu d'un pis al barri més econòmic de Barcelona, que segons l'informe del preu de l'habitatge de Fotocasa és Horta, amb el preu mitjà a altres ciutats de Catalunya? Doncs més del mateix: a Girona, un pis de 80 metres quadrats costa uns 70.000 euros menys que a Horta, a Tarragona 80.000 euros menys i a Lleida... 120.000 euros menys!

Potser si mirem què val el metre quadrat a algunes de les ciutats més grans de l'Estat la cosa canvia.. però no. A València, el preu mitjà del metre quadrat és de 1.294 euros, és a dir que un pis de 80 metres quadrats costaria uns 103.520 euros, gairebé tres vegades menys que un pis al barri de Sant Martí de Barcelona, que costa, sempre de mitjana, 278.800 euros. I a Sevilla? Doncs el mateix, un pis a la capital andalusa val menys de la meitat que un pis a Ciutat Vella o a Gràcia. Si seguim així potser a la llarga haurem de començar a mirar preus de pisos a Mart!

*Dades extretes de l'informe del preu de l'habitatge a Barcelona (febrer 2016) i del simulador d'hipoteques d'Idealista.

Últimes notícies

    Publicitat