Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona tindrà l'hospital més important d'Europa de medicina xinesa

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

La medicina tradicional xinesa és un conjunt de pràctiques medicinals tradicionals molt relacionades amb la ment, la teràpia i la superstició desenvolupada a la Xina al llarg de l'evolució d'una de les cultures més antigues i admirades del món. Una cultura mil·lenària que es basa en l'acupuntura, massatges, plantes xineses i molts més elements que tenen un gran valor curatiu i que cada vegada són més utilitzades per la societat europea, conscient dels elements positius d'aquesta medicina. "L'efectivitat dels seus tractaments així com la conscienciació d'un alt percentatge de la població que prefereix ser tractada amb teràpies poc invasives i sense efectes secundaris fan que sigui un dels sistemes mèdics més antics que es coneixen i cada vegada més demandats i utilitzats", diu Xinyue Calduch, cap de màrqueting i relacions internacionals de la Fundació Europea de Medicina Tradicional Xinesa.

Xinuye explica la diferència entre la medicina convencional i la xinesa en tant que la convencional "aporta avenços tecnològics, la cirurgia i la farmacologia i arriba a aquells punts o situacions en què la medicina xinesa no és suficient. D'altra banda, la medicina xinesa aporta la prevenció, la visió i el tractament global i el fet de no perjudicar amb remeis agressius al pacient". Doncs bé, aquesta medicina, lligada directament a la filosofia i la psicologia, tindrà aviat l'hospital més important d'Europa... a Barcelona! El conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Jordi Baiget, i el director general del Beijing Administration of Traditional Chinese Medicine, Tu Zhitao, van signar l'acord la setmana passada per fer realitat el projecte, que tot i no tenir dates oficials sí que sabem que contempla una inversió aproximadament d'uns 80 milions d'euros en la construcció de l'hospital de medicina xinesa a la nostra ciutat, en una ubicació encara per determinar, en terrenys cedits per les institucions catalanes.

Això suposarà que Barcelona es converteixi en el màxim representant de la medicina tradicional xinesa a Europa. Segons ens explica Xinuye, el 95,4% de la població espanyola té coneixements de les teràpies naturals, i la medicina tradicional xinesa n'és una de les més conegudes. De fet un 23,6% diu haver-ne fet ús. Així doncs, el fet que Barcelona es converteix en el màxim representant de la medicina tradicional xinesa a Europa "beneficiarà molt positivament els barcelonins, no només per l'impacte econòmic que suposa (la inversió, la creació de treball, la potenciació de la marca de Barcelona, etc.) sinó perquè també aportarà als seus ciutadans un sistema de salut preventiva i menys invasiva", conclou Xinuye.

A més, el projecte contempla la posada en marxa d'uns estudis de medicina xinesa en col·laboració amb la Universitat de Barcelona (UB) i la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i més activitats que s'aniran fent públiques amb el temps.

 

Últimes notícies

    Publicitat