Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Barcelona tindrà una gran onada artificial al 2018

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Potser aquest titular espanta els amants més puristes del surf. Això d'una onada artificial no és, segurament, el més autèntic del món per als bojos i boges d'aquest esport. La llibertat que comporta llençar-se al mar per surfejar és única, i no es pot reemplaçar per res, diran, però per als que no tenen, o tenim, la oportunitat d'agafar onades molt sovint, tenir-ne una d'artificial a prop de casa no sona gens malament.

Wavegarden és un projecte 100% català (Pau Serracanta, Felip Verge i Elena Subias en són els impulsors) que farà que molt aviat tinguem, a Montgat, un equipament amb 48.500 metres quadrats, amb una una gran llacuna de 15.000 metres quadrats i la seguretat de que no haurem d'esperar a que hi hagi onades per surfejar tant com vulguem. Així ho ha anunciat l'Ajuntament de Montgat, pel que sembla que el projecte serà una realitat al 2018.

Estarà localitzat a uns terrenys de la Fundació Montcelimar, adscrita a la UB, de Montgat. El projecte costarà 10 milions d'euros, s'allargarà, com a mínim fins al 2058 i farà que a Barcelona hi hagi un espai idoni per iniciar-se al surf, perfeccionar la tècnica o fer cursos intensius.

El surf serà esport olímpic a Tòquio 2020, és per això que els impulsors de Wavegarden creuen que el complex esportiu, que hauria d'estar llest a la primavera de 2018, agafarà encara més popularitat en els pròxims anys. En tot cas, no és una idea nova, ja que les onades artificials de Wavegarden ja s'han dut a terme a Snowdonia (Gal·les) i a Texas (EUA amb molt d'èxit). A partir de 2018 la podrem gaudir a Barcelona. Let's go surfin'!

Últimes notícies

    Publicitat