Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Benvinguts al futur: els invents que ens facilitaran la vida

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

La indústria de la tecnologia ha encetat l’any amb energia, i mai millor dit. El passat 5 de gener es va inaugurar la 50a edició del CES (Consumer Electronics Show), a Las Vegas, unes jornades dedicades a mostrar en primícia els invents, dispositius i tecnologies del futur. És la mateixa fira on es va presentar el primer ordinador, avui ens sorprèn amb idees tan absurdes com originals que probablement formaran part del nostre dia a dia d’aquí 10 anys (o menys).

Més enllà de les innovacions en pantalles planes, 'smartphones' i cotxes elèctrics, el que crida més l’atenció del CES d’aquest any són els aparells englobats dintre del que anomenem l’Internet de les coses (IoT). Tota la creativitat que van estalviar-se en la nomenclatura l’aboquen a crear ginys impensables, connectats a la xarxa.

Aquí us en deixem alguns exemples:

  • Les joguines de Lego prenen vida. Sembla que Toy Story va calar fons en l’ànima d’algun enginyer tecnològic que ara proposa una versió robòtica de les joguines Lego que les converteix en intel·ligents. Amb una aplicació connectada per Blueteooth es poden donar ordres perquè caminin, es moguin o facin sorolls!
  • Una bufanda amb filtre. Es diu Wair i es tracta d’una bufanda antipol·lució, connectada a internet. Mitjançant una aplicació del mòbil, sabràs quan cal posar-te-la per protegir-te dels alts nivells de contaminació.
  • Ambientador amb control remot. Aromacare és un difusor d’aromes que pots programar a distància i escollir intensitat, duració, olor, etc.
  • Talons intel·ligents. Les dones del futur que vulguem portar talons ja no haurem de patir. Amb aquestes sabates connectades a una app via Internet podrem regular l’alçada i la temperatura del peu. Ja no farà falta portar les xancles a la bossa.
  • Pantalons vibradors. Compte, no us animeu abans d’hora. L’objectiu principal d’aquest dispositiu instal·lat en aquesta peça de roba és guiar-nos pel camí correcte. Connectats a una app de mapes de la ciutat, configures la teva ruta i ells et porten fins allà. Quan toca anar a la dreta, vibra la cama dreta, i quan toca l’esquerra, notaràs pessigolles a la cama esquerra. Sóc l'única que s’està imaginant un futur ple de zombis bellugant-se sense saber a on van?

  • Collar de mascotes per detectar el seu estat d’ànim. Per fi podrem saber si el nostre gos està content o trist. Amb aquest collar amb text il·luminat veurem clarament què és el que sent. Perquè de vegades amb el moviment de la cua no en tenim prou...

  • Pinta intel·ligent. Tot serà intel·ligent... El teu pentinat també. Quan facis servir aquest raspall o pinta, connectat a Internet, rebràs una notificació en cas que t’hagis pentinat malament. Ni un pèl de ximple!

Sembla ser que ens encaminem inevitablement cap a l’era de la intel·ligència artificial. Anem amb compte amb no perdre la que tenim de natural.

Últimes notícies

    Publicitat