Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Bombons mallorquins a punt de desfer-se

Escrit per
Pere Vall
Publicitat

Acabar o començar?

Fa unes setmanes arribava a la cartellera, sense necessitat d'agafar el vaixell o l'avió, una petita comèdia romàntica mallorquina, 'Bittersweet days', que suplia la seva falta de recursos econòmics amb encant, un xic de suspens al voltant del xaval holandès protagonista i molta simpatia. Ara, l'Atlàntida Film Festival, el certamen en línia de la plataforma Filmin, ha presentat la que podria ser la seva germana bessona, o una mena de possible preqüela del film de Marga Melià. Es diu 'En acabar' i ha estat dirigida per Guillem Miró i Thor Echevarría.


Seguir la gresca

'En acabar' es diferencia de la peli de Melià perquè encara és més modesta monetàriament i perquè tota l'acció transcorre a Mallorca, malgrat tot, en diversos moments, parlen de Barcelona. Es defineix com "la primera pel·lícula mallorquina que parla de la revetlla", i el seu estil, segons els dos realitzadors, està emparentat amb dues fites del cinema americà independent: 'Little Miss Sunshine' i 'Broken flowers'.

Quatre per la carretera

Els quatre protagonistes van d'un poble a un altre durant una sola nit, a la recerca de l'amor de la vida d'un d'ells, Gori, interpretat per Marc Joy. La resta de la tropa que va amunt i avall en cotxe són Gerard (Guiem Juaneda), que és qui condueix i està molt controlat per la seva al·lota, que l'espera, impacient, a casa; Júlia (Montse Amer), l'ex núvia de Gori; i, el personatge més interessant, Xim (encarnat pel menorquí Lluís Marquès). Sí, és el més esvalotat, però, malgrat tot, és qui diu les coses més interessants, en part, gràcies a l'alcohol que s'ha fotut a Bunyola o a Santa Margalida. Per exemple: "Jo puc semblar un tio així com poc sensible i molt fred, però aquestes coses m'arriben". Xim es refereix a l'estat d'enamorament de Gori, que se'n vol anar amb la seva estimada (si la troba!) a Sudamèrica. Per cert, Gori també és fotògraf, com el noi de 'Bittersweet days'.

L'edat més apassionant

'En acabar' (que té un títol ben ensopit) retrata el final d'una etapa i el principi d'una altra. L'adéu a la joventut i, potser, també l'adéu a les ambicions. El moment en què has de decidir si tens curiositat per conèixer el món, i escampar la fresca i renovadora boira, o ja et conformes amb el que tens i no busques res més enllà del teu petit poblet físic i mental. Aquella edat en què t'enamores cada cinc minuts, mantens útils converses filosòfiques mentre pixes amb els col·legues i no pararies mai de ballar i beure. L'edat depervindre. L'edat fronterera entre el noiet i l'home madur, el brètol i el senyor responsable, l'idealista i el realista, el divagador i el calculador.

Últimes notícies

    Publicitat