Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Canvien dibuixos per somriures per ajudar els refugiats

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Els camps de refugiats d'Alexandria, a Grècia, i el de Pirot, a Sèrbia, són dos dels molts camps de persones refugiades que hi ha actualment. La crisi humanitària dels refugiats és el problema més important d'Europa, i no sembla que es vagi a solucionar aviat. Per això hi ha gent disposada a ajudar i fer que la vida als camps sigui una mica més suportable. És el cas de Robert Garcia, professor de Creació Digital i Director d'Art a l'Escola Joso de Barcelona, que després de treballar com a voluntari als camps d'Alexandria i Pirot va decidir engegar un projecte per tal de "seguir ajudant des de Barcelona a la tornada del camp de persones refugiades a Sèrbia", ens explica.

"La idea és poder dignificar les vides de les persones, amb propostes creatives que permetin que el seu dia a dia com a mínim sigui una mica més suportable". Arran d'aquesta necessitat que ens explica en Robert, va néixer 'Dibujos por sonrisas', una plataforma que permet unir art i solidaritat de manera molt senzilla. "L'artista cedeix una obra, i l'usuari tria la que més li agrada i fa un donatiu dins les seves possibilitats. A canvi l'usuari pot descarregar-se-la, per poder plasmar-la on més li agradi, en un llenç, una samarreta o el que sigui".

I quan parlem d'artistes ens referim a noms de primer nivell internacional com Mariscal, Buenafuente, Conrad Roset, Coco Dávez, Laszito Kovacs, Monstruo Espagueti, Gallardo, Agustina Guerreo, Mikel Urmeneta, Lucia Paniagua, Manuel Marsol, Sonia Pulido, Fernando Vicente, Mercedes Bellido, Philip Stanton o Aitor Saraiba, entre molts d'altres.

Es tracta doncs d'una genial manera de col·laborar amb un projecte ambiciós i solidari, i poder tenir dibuixos d'uns 250 artistes de primer nivell a casa. Una acció que està tenint molt èxit i que no vol parar de créixer. "La nostra idea és, a partir de setembre, incorporar noves idees al web que permetin fer més atractiu el donatiu a les persones que estan col·laborant, com per exemple, que a partir de determinada donació, la persona pugui rebre al seu domicili una reproducció de l'obra que ha escollit".

Tots els diners recaptats per 'Dibujos por sonrisas' es gestionaran a través de l'associació Creatius en Acció i es destinaran a accions solidàries concretes, com la feina de rescat al Mediterrani que du a terme l'ONG Openarms; la feina de l'ONG 'Bridge 2', que cobreix les necessitats bàsiques al camp com són l'alimentació, activitats amb adults i nens; o l'ONG 'Where is life' que s'ocupa de dignificar les vides de les persones refugiades al camp.

Últimes notícies

    Publicitat