Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Cervesa, guisqui i teatre en off

Escrit per
Begoña García Carteron
Publicitat

Fer una copa a les 10 de la nit amb tres estrelles caigudes del cel abans de temps és possible. Ni més ni menys que amb el gran músic de jazz Chet Baker, el graffiter Jean-Michel Basquiat i el dramaturg Bernard-Marie Koltès, morts els dos primers de sobredosi el 1988 i el tercer de Sida el 1989. Tres artistes que no es van conèixer mai en vida i que, després de les seves respectives morts, es troben en una escena sense futur carregant amb la pròpia fama per a la posteritat. És La revolta dels àngels, una obra d’Enzo Corman, dirigida per Nico Chevallier, que es pot veure fins el 18 d’octubre a l’Off side del teatre Romea.

Per posar-te a to amb els personatges, conviden a cerveseta fresca o a un xupito de guisqui. S’agraeix molt, tot i que es fa curt, perquè ells, que es barregen i s’asseuen amb el públic a les taules, no paren de mamar en tot l’espectacle.

En David Menéndez, tot i no ser negre, dóna vida a un Basquiat enèrgic i irònic que va fer el salt de Brooklyn als cercles d’Andy Warhol. Guillem Motos interpreta a un Koltès tant analític i incisiu a la mort com a la pròpia vida. I en Xavi Sáez es fica a la pell d’un autodestructiu Chet Baker, el blanc que va triomfar en un món de negres, enamorant al públic amb cada gest igual que ho feia el músic amb cada nota. I tots tres et conviden a navegar a contracorrent al ritme del jazz.

Últimes notícies

    Publicitat