Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Christopher Walken, Premi Honorífic al Festival de Sitges

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

El recordem amb un rellotge a la mà, explicant la tragèdia atàvica d'un objecte crucial de l'enrevessada trama de 'Pulp Fiction'. No és l'únic paper mític d'aquest actor, guanyador d'un Oscar com a millor secundari pel film 'El cazador' del recentment desaparegut Michael Cimino. Al seu currículum figuren també un bon grapat de títols de gènere fantàstic i, per això, Christopher Walken és el nou Premi Honorífic de la pròxima edició del Festival de Cinema de Sitges, un honor que compartirà amb el ja conegut Gran Premi Honorífic de Max von Sydow.

A l'arxiu de cintes VHS de tots els addictes a la ciència-ficció hauria de figurar 'Proyecto Brainstorm', una pel·lícula de Douglas Trumbull en què Walken interpretava un científic que frisava per enregistrar les emocions del cervell com si es tractessin de les sessions de matinada que programava La 2 quan encara no existien els videoclubs. Des d'aleshores, i gràcies a tenir un posat tan inquietant—per què no dir-ho—, se li van obrir les portes de l'univers fantàstic, sucant de la paranoia de Stephen King a 'La zona muerta' (1983) o elevant-se a fetitxe gòtic de l'univers Tim Burton a pel·lícules com 'Sleepy Hollow' o 'Batman vuelve'. Completen les seves referències fantàstiques cintes com 'Communion' (1989), 'El placer de los extraños' (1990) o 'La momia (trance)' (1998), entre d'altres.

Ens agrada saber que el veurem per Sitges, una excusa com qualsevol altra per revisar la filmografia d'un actor que també s'atreveix amb la direcció, al curt 'Popcorn Shrimp' del 2001, o amb la dansa, com demostra el ja mític vídeo dirigit per Spike Jonze 'Weapon of choice'; pocs actors com ell s'enlairen tan bé al hall d'un hotel.

 

Últimes notícies

    Publicitat