Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Claus per obrir un teatre a l'agost

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

Fa quinze anys que Ever Blanchet, director del Versus Teatre i del Teatre Gaudí, no tanca a l’agost, com fan els altres. Hi ha hagut intents col·lectius de mantenir la persiana aixecada, però no han funcionat. Només ell se n’ha sortit. Ens explica el seu secret.


1. Els convé
Blanchet és clar i català: “Obrim perquè ens convé”. I afegeix: “No m’ho deixen dir, però a l’agost fem les millors taquilles de l’any”. Això sí, no pot equivocar-se. Recorda un estiu en què van muntar l’Strada i no van tenir gent. Van aprendre la lliçó.

2. Els altres no s’ho creuen
Blanchet creu que la resta de teatres tanquen perquè a l’agost fan el manteniment –ells el fan en altres èpoques– i perquè ho han provat i no els ha anat bé. De fet, el que passa, pensa ell, és que no s’acaben de creure que els va tan bé.

3. Comèdies i musicals
El que millor va al públic de l’agost són comèdies i musicals petits. L’any passat, va triomfar 'Per sobre de totes les coses' ('Bare)', un musical de Damon Intrabartolo i Jon Hartmere, i aquest agost esperem repetir èxit amb 'Dies normals' (Ordinary days), peça d’Adam Gwon que ha triomfat a l’Off Broadway. “De seguida que m’ho van portar vaig dir sí, ja que el càsting era espectacular, amb Xavi Duch, Gràcia Fernández, Víctor Gómez, Marta Capel...”, assegura.

4. Per temes, millor
Agrupar la programació per temes també ajuda a comunicar què vols fer. Aquest any, per exemple, manen les dones. Els títols són 'Monólogos de la vagina', amb els afegits de dos èxits de la casa, 'Cloaca' i 'T’estimo però no tant'.

5. Hores adequades
A quina hora poses l’obra no és cap bajanada. L’Ever, per exemple, creu que a les 20.30 h hi van els “captius”, és a dir, els teatrers. A les 22.45 h hi col·loca el musical, adreçat a gent més jove que ha començat a fer birres a les set de la tarda i potser els ve de gust asseure’s en un teatre a la nit.

6. Continuen al setembre
Els hits de l’agost tenen tot el camí fet de cara al principi oficial de la temporada, al setembre. “No competim amb els grans i engeguem la programació ordinària el dia del meu aniversari, l’1 d’octubre”.

Últimes notícies

    Publicitat