Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Comença el rodatge d''Incerta glòria'

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Feia temps que Agustí Villaronga perseguia el projecte. I ara per fi aixeca veles. Aquest dilluns, dia 2 de maig, el director de 'Pa negre' ha començat el rodatge de la seva adaptació d''Incerta glòria' de Joan Sales, la gran novel·la de la Guerra Civil, just un any després que Àlex Rigola la portés a l'escenari de la sala petita del TNC. A hores d'ara, l'equip de producció es troba a la Cartuja de Nuestra Señora de las Fuentes de Sariñena, a l'Aragó, en les línies de la rereguarda republicana on el 1937 el jove oficial Lluís de Brocà es va deixar el cor.

Isona Passola, presidenta de l'Acadèmia del Cinema i productora de la pel·lícula, prepara el territori. "És un drama romàntic amb tocs de pel·lícula d'espies, cert aroma de 'western' i una mica de cine negre", afirma, solvent. Diu que serà un còctel explosiu, la barreja perfecta entre 'El tercer home' de Carol Reed, 'Johnny Guitar' de Nicholas Ray i 'Perdición' de Billy Wilder, portada al camp de batalla. En el dossier de premsa que l'equip ha fet circular ens adverteixen que som en un món "solcat de cadàvers i també de morts vivents que ja no tenen ideals ni moral".

Si ja us sembla que la cosa promet, fem un cop d'ull al càsting, format per la saba jove de l''star system' català. Marcel Borràs, que ja apareixia en el muntatge escènic d'en Rigola amb Nao Albet, hi fa de Lluís. Oriol Pla, després de papers a 'Animals' o 'Truman', i del seu espectacular xou de clown a 'Be god is' amb Espai Dual, el de Soleràs. El paper de Trini, Mar Ulldemolins en l'obra, serà aquest cop Bruna Cusí. I tot i que encara no hem tingut ocasió de veure més imatge que la foto de família que teniu aquí dalt, us podeu imaginar que en Villaronga hi farà notar el seu segell personal. Recordeu la seva adaptació d''El mar' de Blai Bonet, o la seva última cinta, 'El rey de la Habana'.

El rodatge s'allargarà fins a finals de juny. La tropa farà ruta per Catalunya i l'Aragó, de Pallaruelos de Monegros a Jafre de Ter, de la Ruta del Jubierre a Barcelona i Rubí. Està previst que la première mundial tingui lloc al Festival Internacional de Berlín o a Canes, entre l'hivern i la primavera del 2017.

Últimes notícies

    Publicitat