Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Conte de fades guiri

Escrit per
Òscar Broc
Publicitat

Sentiu l’embriaguesa primaveral de la sangria Don Simon a 15 euros la copa? Les pampallugues de les sandàlies amb mitjons? La crida ancestral de Sant Paellador? Els guiris ja són aquí. I gràcies a ells Barcelona esdevé un conte de fades!

Se sap que han arribat perquè els habitants de Ciutat Vella, empatxats d’il·lusió, comencen a penjar alls, creus i cartells de “Tourists Go Home” als porticons. Al matí, la rosada cobreix els cossos de nimfes angleses inconscients a cada cantonada. És tot tan bonic...

Els narius vibren amb el perfum dels primers pixums. Els nens del barri juguen a la pilota entre rialles i vomitades de coloraines. Una senyora gran fa saltirons d’alegria, després de clavar-se un got de tub trencat al tendó del peu dret. El paradís.

Quan aterren els guiris, Ciutat Vella deixa de ser una latrina ombrívola de cartró-pedra i esdevé Rivendel: un indret màgic, ple de llum i éssers fantàstics que semblen gambes antropomòrfiques. Les carteres dels japonesos volen com papallones. Les avorrides voreres del Casc Antic es converteixen en constel·lacions de vehicles futuristes: segways, motos elèctriques, bicicletes, patinets. Ah, i torna el comerç just a peu de carrer: llaunes d’hidromel, bossetes de fulla de niggle i grams de pols màgica per als viatgers!

La vila s’allibera de l’ensopiment de la classe obrera, gràcies als apartaments turístics il·legals. La joia de viure reanima els aldeans. No podreu agrair prou als spring breakers britànics, italians i francesos les hores d’insomni que us donen. A què mai us havíeu sentit tan vius?

Amb els guiris arriba la llibertat. Feu el que vulgueu quan vulgueu, però respectant una norma: no respecteu res. Per això, els habitants de Ciutat Vella, millor dit de Rivendel, sempre saludem la munió de turistes embadalits amb dos gestos característics de benvinguda: un dit anular erecte ben visible o, si la cosa s’anima, un bon cop de colze a les costelles per obrir pas. Perquè amb el turista arriba la felicitat, i això és tant veritat com que aquest conte s’ha acabat.

Últimes notícies

    Publicitat