Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Primavera Sound 2016
© Maria DiasPrimavera Sound

Coses que només passen al Primavera Sound

Escrit per
Andreu Gomila
Publicitat

El Primavera Sound, ja ho saben, és l'esdeveniment més multitudinari que es fa a Barcelona durant tot l'any, només comparable a les festes de la Mercè. Pel Fòrum hi passaran, enguany, unes 200.000 persones, repartides entre dijous i dissabte. I hi passen coses extraordinàries, inversemblants, estranyes, que només passen al Primavera Sound.

1. Et compren entrades! Normalment, als grans esdeveniments musicals, t'hi trobes a la rodalia de l'estadi, poliesportiu, etc., en qüestió una gernació de revenedors, gent que potser ha comprat sis entrades pels amics i, al final, l'han plantat i, a més, no li han pagat l'entrada. També hi ha molts llestos que volen fer negoci. Al Primavera Sound, quan t'acostes al Fòrum, hi ha gent que compra entrades. Sí, sí. Fa mesos que es van esgotar els abonaments. I setmanes que no hi ha entrades de dia. El cartell és imponent i hi ha molta gent que va badar i vol anar-hi sigui com sigui.

2. Et donen propaganda de la competència. En entrar al Fòrum, ahir a la nit, em van donar 'flyers' del FIB i del BBK. Normalment, als teatres grans, per exemple, hi ha gent que reparteix propaganda de teatres petitons que són a la vora, perquè sàpigues que un dia, en lloc d'anar al TNC, pots deixar-te caure pel Versus. Els altres festivals ibèrics han acabat sent petits-petits al costat del monstre barceloní. I hi envien repartidors de 'flyers' a veure si pesquen algun fan.

3. Els segurates parlen anglès. A pocs llocs trobareu seguretat privada que et diu 'thank you', 'please'... Tant se val que sigui impossible que et confonguin amb un anglès dels Midlands, aquí la llengua oficial és l'anglès. S'ha de dir que semblen més simpàtics, els segurates, quan parlen la llengua de Shakespeare.

4.Condoms com a globus. Al concert de Tame Impala, vaig veure condoms convertits en globus. Sempre hi ha algú que vol cridar l'atenció. I potser ahir, algun paio va veure clar que no 'triomfaria'. O potser en portava tants, que no anava d'un!

5. S'hi menja de conya. Si comparem l'oferta gastro del Primavera amb la resta de festivals, la cosa està clara. No cal endrapar el típic frankfurt i les patates olioses. Pots menjar des d'un arròs thai a un entrepà de porchetta per caure de cul. Hi ha totes les cuines del món, al Fòrum.

6. Pots veure vi! La birra ja ens agrada, però que hi hagi una alternativa, més. Des de l'any passat que les paradetes de Torres apareixen com bolets al festival. Una copa val 4 €, davant dels 3,5 € de la birra. Hi ha un sector del públic que ho agraeix. La bufeta, també!

Últimes notícies

    Publicitat