Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

De granja modernista a Starbucks

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Starbucks és a punt d'obrir la seva vint-i-dosena cafeteria a Barcelona. Serà al número 61 d'Argenteria, on fins fa poc hi havia la Granja Xador. La multinacional nord-americana ha optat per mantenir el cartell exterior d'inspiració modernista. Encara que no així l'interiorisme: han eliminat la marqueteria de fusta de les parets, que reproduïen les formes vegetals recurrents del Modernisme, i tampoc han mantingut les taules de marbre i pota de ferro. Ho substitueixen amb un mural amb dibuixos al·lusius al cafè i un banc de fusta rústica estil nòrdic.

«El propietari de la Granja no ha venut el local sinó que l'ha llogat. I l'entenc. Si tu guanyes amb molta dificultat tres mil euros al mes, i en venen uns que te'l lloguen a vuit mil, què has de fer?», raona, comprensiu, un treballador d'un negoci proper. Casualitats de la vida, a la fotografia apareix, en bicicleta, l'empresari Mark Serra Parés, que va ser denunciat per veïns de Ciutat Vella per gestionar una xarxa de pisos turístics presumptament il·legals.

El desè Starbucks de Ciutat Vella –n'hi ha nou més repartits per tot el Gòtic– és just davant dels torradors de cafè El Magnífico, que venen i serveixen un dels millors cafès de Barcelona. Segons fonts d'El Magnífico, no els preocupa gens aquesta hipotètica competència. Ans el contrari: així es podran desprendre d'alguns clients que no són el 'target' de la botiga: «Sense els qui fan cua per demanar el got de cafè de mig litre podrem treballar amb més tranquil·litat», diuen. Pels aficionats al cafè –entre ells qui escriu– la tria és clara: un cafè amb llet excel·lent a El Magnífico costa dos euros. A Starbucks, 3,50 €.

Últimes notícies

    Publicitat