Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Dia Mundial d'anar Despullat: tornem al paradís

Escrit per
Mónica Boixeda
Publicitat

Existeixen dies mundials per a tot. El 14 de juliol se celebra el Dia Mundial d'anar Despullat.

Per qui encara no ho hagi provat, anar en pilotes és un plaer molt recomanable, sobretot quan les altes temperatures pugen i qualsevol teixit es torna enganxós sobre la pell. Com a mínim una vegada a la vida s'ha de provar això de sentir l'aire fresc a zones que es passen la major part del temps atrapades entre els límits asfixiants de la roba interior. És hora de treure aquests culets al sol i reprendre els nostres orígens més salvatges. Tornem al paradís: per un dia, siguem Adam i Eva.

Si bé és cert que des del 2010 l'ordenança de civisme de Barcelona prohibeix la pràctica del nudisme o semi-nudisme en els llocs no catalogats com a tals, els amants del naturisme disposen avui dia de bastants opcions par treure les seves vergonyes al sol i gaudir de l'experiència d'un contacte real amb la natura.

A Catalunya hi ha més de cinquanta platges de tradició nudista i fa poc es va llançar una proposta per permetre aquesta pràctica a algunes piscines públiques de Barcelona. Finalment, la petició va ser declinada, al·legant precisament que amb l'enorme oferta de platges la demanda a piscines no és suficientment elevada com per reservar un horari o espai especials pels amants del nudisme. No obstant això, la piscina Bernat Picornell, a Montjuïc, sí que manté la seva oferta de banyar-se despullat els dissabtes de 21 a 23 h i els diumenges a la tarda.

Per a qui prefereixi submergir el seu cos lliure en aigua salada, existeixen platges com la Mar Bella, a Barcelona, o la platja de la Musclera, a Arenys de Mar (Maresme). I si ens allunyem del la rodalia de Barcelona, Cala Tamariua, a Port de la Selva (Alt Empordà) i Cala Morisca, a Sitges (Garraf), són també petits racons paradisíacs on desfer-se literalment de tot. De fet, a Sitges existeixen altres platges més per destapar-se, la majoria freqüentades per un públic masculí: cala Balmins o la cala de l’Home Mort.

Pot ser que després de sentir el plaer de caminar en boles pel món ens entrin ganes de convertir-ho en la nostra forma de vida i senzillament buidar el nostre armari i la nostra ment de prejudicis i limitacions que la societat ha anat interposant entre la naturalesa i nosaltres. Si això succeeix, sempre podrem instal·lar-nos a Fonoll, el poble naturista ubicat a la Conca de Barberà (Tarragona), propietat d'Emili Vives, la normativa del qual estableix que "Si el clima ho permet, la convivència serà en nu integral".

A més de viure les comoditats i incomoditats (segur que n'hi ha) de la vida en nu, a Fonoll es pot participar en diverses activitats durant tot l'any, com excursions, paellades, calçotades, passejades a cavall (possible incomoditat?), etc.

El meu únic dubte al respecte és com s'ho deuen fer a l'hivern. Resposta: s'han de tenir molt ben posats.

Últimes notícies

    Publicitat