Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Discos Castelló tancarà el 31 de març

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La Vanguardia ha avançat aquest matí la notícia del tancament de Discos Castelló (Tallers, 7), una de les botigues més veteranes de música de Barcelona, i la favorita, amb discos Revolver, dels col·leccionistes de Discos. Segons explica el propietari de l'establiment, en Jordi Castelló, la botiga estarà de liquidació fins al proper 31 de març, quan tanqui portes definitivament. Tots els articles nous estan a un 50 % de descompte, menys alguna excepció.

El motiu del tancament és obvi: «S'ha arribat a la situació on estem pel motiu que tots sabem. La pirateria ens ha fet molt, molt malt». El reciclatge a noves formes de negoci adjacent a la venda de discos no ha sigut suficient: «La nostra estructura no s'aguanta venent quatre discos i quatre CD's, a més d'alguna samarreta i algun llibre», lamenta Castelló, que afegeix que la botiga dóna feina a quatre empleats.

Discos Castelló, una botiga familiar fundada el 1928, va arribar a tenir fins a set botigues arreu de Barcelona, a finals dels noranta, i va passar de pares a fills durant tres generacions. I encara que han gaudit sempre d'un merescut prestigi d'aconseguidors de rareses i de selecció impecable –tant en totes les branques de la música pop com de la clàssica– la continuïtat ha sigut impossible.

L'any 2009 la branca del negoci dirigida per en Joan Castelló va fer suspensió de pagaments, una crisis que «la resta de la família va poder capejar com va poder», diu en Jordi. Fins avui. Tristor: la multitud de clients atrets per la ganga del tancament era la gentada habitual que t'hi trobaves un matí de dissabte.

Últimes notícies

    Publicitat