Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

'Dona amb xal blau' de Picasso s'exposa per primera vegada a Barcelona

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El Museu Picasso compta amb una convidada d'excepció. És la 'Dona amb xal blau', un oli de Picasso que s'exposa per primera vegada a l'estat i s'integra a la sala del període blau del museu, on s'exhibirà des del 8 de setembre al 14 de desembre.

A París i pels volts de 1901, Picasso va començar a experimentar amb les formes i els colors, amb predominança del blau que acabaria donant nom al període, i també amb la iconografia: les figures nocturnes, les bevedores d'absenta, les maternitats i dones angoixades com les que havia pintat a la presó de Saint-Lazàre es van convertir en protagonistes dels seus llenços. Aquesta nova deriva l'acabaria fent tornar a Barcelona, on durant els primers mesos de 1902 realitzaria l'oli 'Dona amb xal blau'. Va prendre com a referència les dones amb encorbades del barri xinès, però ja s'intueix aquesta tendència cap al hieratisme i periòdica geometrització que culminaria amb 'Les demoiselles d'Avignon'.

L'obra va formar part de la col·lecció de l'artista malagueny, i Picasso la va escollir per a la primera exposició que el Kunsthaus de Zuric va dedicar-li el 1932; actualment forma part de l’Aichi Prefectural Museum of Art de Nagoya (Japó), que ha cedit l'obra al museu en un programa d'intercanvis expositius.

Últimes notícies

    Publicitat