Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Earth, Wind & Fire ara, abans i sempre!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

"Our brother Maurice White passed peacefully in his sleep this morning. The light is he, shining on you and me". Aquest és l'últim tweet del grup Earth, Wind & Fire (EWF), publicat ahir, en el que anunciaven que el fundador, bateria, compositor, líder i ocasional cantant del grup, Maurice White, havia mort als 74 anys després d'un llarg parkinson. Earth, Wind & Fire varen representar el so, la visió i el coratge de la seva figura i tot i que el grup va tirar endavant gràcies a l'empenta de tots els seus membres, ningú ha posat mai en dubte que White va ser el capità del vaixell durant molts i molts anys.

'Reese', que era com li deien al grup, obsessionat pel món egipci, va ser qui va agafar una mica de terra, de vent i de foc per formar una banda llegendària que es convertiria en imprescindible per a tots els amants de la música moderna: Earth, Wind & Fire. També va ser White qui va insistir (i ho va aconseguir) en moure el grup a Los Ángeles, al veure que a la seva Chicago natal poc podrien fer. Sempre va ser el gran, en edat, del grup. El pare i el germà de tots, i també va ser qui aconseguí el contracte amb Columbia Records. Després, el grup va vendre gairebé 40 milions de discs durant els anys 70 amb White com el principal productor, compositor i cantant de la majoria d'ells. Després, el grup n'ha acabat venent més de 90 milions. Es pot dir que White va posar la pedra més important per convertir Earth, Wind & Fire en un dels grups més importants del món.

"Reese va ser el nostre líder, el nostre pare, el nostre germà i el nostre guru. El nostre mestre de cerimònies", va dir Philip Bailey, cantant del grup. I és que EWF van produir més de 20 àlbums d'estudi, van estar nominats a 20 premis Grammy (guanyant-ne 6) i se'ls considera un dels grups imprescindibles de la música disco amb influències i fusions amb el soul, la psicodèlia o el rock.

Després de deixar el grup als anys 90 i editar un àlbum en solitari, White va seguir lligat a la música i va col·laborar amb treballs com 'Rescue Me' de Fontella Bass o 'Tell Mama' d'Etha James. Gairebé res, oi? Ara, sense el bo de 'Resse' entre nosaltres, és un bon moment per fer-li un homenatge i recordar alguns dels himnes imprescindibles que Earth, Wind & Fire ens han deixat. Earth, Wind & Fire: now, then and forever!

Últimes notícies

    Publicitat