Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El 55% dels actors no arriba al salari mínim interprofessional
Notícies / Teatre i Arts Escèniques

El 55% dels actors no arriba al salari mínim interprofessional

Manifest actors

 

L'Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC) ha llançat un vídeo molt dur tot coincidint amb el Dia Mundial del Teatre, que se celebrarà el proper dilluns 21 de març. Denuncien la precarietat en què viu el sector amb dades que fan feredat:

-En els darrers 15 anys només un 27% de la professió reconeix haver tingut feina "suficient".
-Gairebé el 73% dels actors i les actrius no poden viure exclusivament dels ingressos que perceben de la seva activitat professional.
-El 65% dels intèrprets no aconsegueix treballar més de tres mesos l’any.
-El 55% no arriba al salari mínim interprofessional amb els seus treballs en el sector.

D'aquesta manera, el sindicat d'actors i directors palesa davant del món que la majoria de professionals es troben lluny de la imatge de luxe, glamur i ociositat de les grans estrelles. El missatge escollit enguany correspon a algunes dades extretes d’ un informe fet per AISGE sobre la precarietat laboral que pateix el sector actualment.

 

Advertising
Advertising

Comentaris

1 comments
Albert L

Les escoles i acadèmies d'Interpretació i de formació cinematogràfica han inculcat que la clau de l'èxit és allò que surt a la TELE...i si no ets allà no ets ningú. Quan vetllem per el teixit base del cinema i el teatre, aquell de producció petita i entenguem que tot els perfils que estan allà dalt és pel simple fet de fer bé la feina, de treballar i de lluitar, començarem a valorar tot aquest teixit BASE. No valorem les llavors ni reguem els planters perque creiem que els bons Actors, les bones Actrius i els bons professionals i produccions només tenen cabuda a la zona COMERCIAL. Hem de entendre que és una feina i dins d'aquest teixit laboral hi han esglaons. Posem en el mateix sac i això és culpa de les administracions, que CULTURA és igual a TEATRE i CINEMA i si hi ha una part de raó...és clar! Però no tenen asumit que la cultura no ha de ser GRATIS per molt macu que quedi com a emblema comercial... El treball sha de pagar, tant a les grans indústries con a les petites...i això no ho fomenten les ESCOLES del sector.