Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El 'Banksy valencià' farà un mural reivindicatiu a Sant Feliu de Llobregat

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Escif és un dels grafiters més reconeguts internacionalment que hi ha a tot l'Estat. És valencià, i les seves creacions s'han pogut veure a molts països. Sempre amb un discurs punyent i crític, es diu d'ell que és el 'Banksy de València'. Les retallades econòmiques, la massificació turística, el cas Gürtel o el referèndum de l'1 d'octubre han estat protagonistes del seu art.

Ara, Escif ha guanyat un concurs internacional en el qual han participat més de 300 artistes de 42 nacionalitats diferents. El premi és fer una obra a Sant Feliu de Llobregat, a una paret de més de 300 m² d'un edifici de la plaça La Salut. Es tracta d'una plaça que és un símbol del moviment popular: els veïns van aconseguir, l'any 1977, que no es construís una benzinera i en el seu lloc es fes la que seria la primera plaça del barri.

Escif serà l'encarregat de recordar aquesta victòria del veïnat a través del seu art i els seus grafitis. Un artista enigmàtic que no vol revelar el seu nom real però que en declaracions a 'El Periódico' ha explicat que "no és habitual trobar, dins el camp del muralisme i l'art urbà, una iniciativa que valori el treball de camp, la contextualització del projecte i la participació dels veïns. Habitualment es prima l'espectacular i el mediàtic, sense sospesar les conseqüències de la intervenció".

Tant de bo altres ajuntaments de Catalunya copiïn aquesta bonica iniciativa!

València

Itàlia

Vitoria - Gasteiz

India

Últimes notícies

    Publicitat