Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El 'Black Friday' a les galeries

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

El Black Friday també arriba a l'art i les galeries del Gremi de Galeries de Catalunya, que se sumen a la iniciativa de les promocions. Ho van fer el 2015, rebaixant els preus un simbòlic 21% (l'IVA que s'aplica a la cultura), i enguany tornaran tenir ofertes en peces d'art. "Aprofitem aquests quatre dies, i es tracta que la gent s'adoni que dilluns les obres tornaran al preu normal", explica Gabriel Pinós, al capdavant del Gremi. El cas més llaminer és el de la galeria d'escultura i pintura Jordi Barnadas, on els descomptes oscil·laran entre el 5 i el 80%, però també hi participaran espais com Artur Ramon Art, especialistes en antiguitats i art modern; Artevistas Gallery, contemporània i dedicada a artistes emergents; Círculo del Arte, especialitzar en fotografia i llibres il·lustrats; Cis-Art, la galeria nòmada instal·lada al Passatge Sant Benet, 5; i Gothsland, coneguts per la seva selecciço de pintura catalana i avantguardes històriques, entre d'altres.

Però darrere d'aquesta maniobra comercial també hi ha la voluntat de captar nous públics i apropar-los a les galeries, espais gratuït i d'accés lliure. "L'any passat la gent veia l'enganxina de Black Friday, posaven el fre de mà i entraven –diu Pinós–. Suposo que no t'ho esperes d'una galeria".

Compreu o no, no us perdeu la performance artística que donarà el tret de sortida a la iniciativa: la Black Battle que organitza la Fundació Cuixart. Alberto de Blobs, Marc Camins, Xavier Clarès, Eloi Laporta, Cristina Lliurat, Berto Martínez, Jofre Oliveres, Lluís Puiggròs Puigdellívol, Manny Rubas i Clàudia Vives Fierro formaran part d'aquesta contesa que vol fer reflexionar sobre la banalització de l'art i i el seu paper com a producte de consum. Entre els membres del jurat destaca l'activista cíborg Neil Harbisson, però serà el públic qui tindrà la darrera paraula i acabarà triant el guanyador de la batalla artística, que tindrà lloc el dijous 24 a partir de les 20 h a la cruïlla de Passeig de Gràcia amb Consell de Cent.

Últimes notícies

    Publicitat