Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El cartell de Sitges està dedicat a 'Star Trek'

Escrit per
Josep Lambies
Publicitat

Bones notícies per als 'trekkies' de tot el món. Aquest matí s'ha fet públic el cartell de la 49a edició del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, que tindrà lloc del 7 i al 16 d'octubre, i el seu còsmic disseny, de propulció galàctica, està inspirat en la franquícia que Gene Roddenberry va crear el 1966, ara fa ni més ni menys que 50 anys. Sembla que 'Star Trek' serà un dels 'leit motivs' del programa, en el mig segle del seu naixement.

En aquest temps, ha donat lloc a cinc sèries de televisió, un xou d'animació i dotze pel·lícules, a més de videojocs, jocs de rol i novel·les, i una legió de seguidors entregats. Pocs fenòmens han donat lloc a tantes seqüeles apòcrifes, allò que en argot s'anomena les 'fanmovies'. Els seus amants de tot el món trobaran aquest any al Garraf la Meca de les seves il·lusions. Ves que no canviïn la ZombieWalk per una desfilada de Spocks!

Més notícies del dia. Avui, el festival encara ha fet un altre avançament, també del tipus nau espacial. A més de l’univers 'trekkie', Sitges 2016 presentarà una retrospectiva de cine soviètic, que inclourà una selecció de títols de gènere fantàstic produïts entre el 1957 i el 1978 a Estats europeus actualment inexistents, com l’URSS, l'RDA i Txecoslovàquia, a més d'una llista de films polonesos de l'època. Sota el títol 'Red Planet Marx: la conquesta soviètica de l’espai', la retrospectiva desenvoluparà el concepte de la 'space opera', però aquest cop des del front roig. Us n'afartareu, de llegir la paraula 'Koniec' al final de cada sessió.

La programació completa d'aquesta nova edició del Festival de Sitges s'anirà destapant fins a tocar de la data d'inauguració. Seguirem informant de novetats.

Últimes notícies

    Publicitat