Notícies

El Casal Popular Tres Lliris, intervingut i tapiat pels Mossos

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El Casal Popular Tres Lliris feia més d'un any que s'havia convertit en un centre cultural respectat al barri de Gràcia. Un espai arrelat als moviments socials i culturals de Gràcia que lluitava contra els conflictes derivats de la precarietat laboral al barri a través d'assemblees, projectes i accions. El Casal també va crear en el seu moment un 'Informer de la Precarietat a Gràcia' a Facebook, que segueix actiu, i s'hi feien tallers de construcció de mobles, de trivial, Cine Fòrums, tallers sobre alimentació saludable, de sabons i fins i tot classes de guitarra particulars pels veïns.

El local del Casal Popular, ocupat després del desallotjament d'un altre local popular, era una antiga seu de Caixa Catalunya situada al número 227 de la travessera de Gràcia. I ahir, a les sis de la matinada, els Mossos entraven i el tapiaven, mentre no hi havia ningú a dins. Segons els Mossos, l'ordre de desallotjament del Casal feia mesos que existia, i avui s'ha fet efectiva. Sembla que tot i el canvi de govern, les institucions segueixen obsessionades en tallar d'arrel qualsevol espai que promogui una via cultural i associativa paral·lela a l'oficial.

Avui s’ha convocat una manifestació de protesta pel desallotjament del Casal Popular Tres Lliris, a les 20 h a la plaça Joanic.

Últimes notícies

    Publicitat