Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El cotxe elèctric posa rumb a Barcelona

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

El cotxe elèctric, diuen els experts, es convertirà en el vehicle més utilitzat del futur. De moment n'hi ha pocs, però Catalunya es podria convertir en un dels centres més importants d'aquest transport en els pròxims anys gràcies a l'apertura d'un centre d'investigació de l'empresa xinesa Thunder Power, que s'instal·larà pròximament a Barcelona en el marc d'un projecte d'uns 80 milions d'euros i la creació de 200 llocs de treball.

El centre d'I+D hauria d'estar llest el 2018 i es convertirà en una de les més importants d'Europa, tal com s'ha explicat a la presentació del primer prototip elèctric de Thunder Power a Hong Kong. A l'esdeveniment també hi era el conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya Jordi Baiget.

Si el centre d'I+D preveu crear uns 200 llocs de feina, en els anys següents Thunder Power també crearà a Barcelona la fàbrica de l'empresa a Europa, un projecte paral·lel de 200 milions d'euros i la creació de 1.000 llocs de feina més, que "produiran uns 10.000 vehicles anuals i que pugui arribar a 50.000 en una segona fase en el 2025", han explicat des de Thunder Power.

Es tracta doncs d'un projecte que podria situar Catalunya com un país al capdavant de la indústria 4.0 i del cotxe autònom i elèctric.

Últimes notícies

    Publicitat