Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El creuer més gran del món (i el més contaminant?) arriba a BCN

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Aquest cap de setmana el més gran estarà a Barcelona, i no parlem de Thom Yorke, cantant de Radiohead. L''Harmony of the seas' és el creuer més gran del món i aquest diumenge arriba a Barcelona per iniciar una sèrie de fins a 22 sortides, cosa que vol dir que el tindrem durant tot l'estiu al port. El mastodòntic creuer acollirà a més de 8.000 persones –uns 6.500 clients i 1.500 tripulants–, i té calabossos (?!), un tanatori (sí, heu llegit bé) i un parc amb milers d'espècies vegetals. A més és el primer a tenir un parc en forma d'avinguda que travessa tot el vaixell, i disposa d'un tobogan de més de 40 metres de llargada i 10 d'altura. A més, té un teatre per a 1.400 persones i uns 20 restaurants, alguns de primeríssim nivell (diuen). Tot perquè uns quants milers d'afortunats s'ho passin pipa dins d'aquesta bèstia marina.


Aquesta és la part bonica de l''Harmony of the seas', però el que no sabem amb certesa és fins a quin punt afecta negativament que un creuer com aquest estigui a Barcelona, una ciutat que de per si té un problema greu amb la contaminació i la pol·lució. Cal tenir en compte que les més de 200.000 tones que pesa el creuer necessiten més de 2 milions de litres de combustible al dia. I això, esclar, es tradueix en una atroç (i segurament immoral) emissió de partícules contaminants. De fet, ja fa un parell d'anys que carrers com la Meridiana o la Gran Via tenen fins a quatre cops més partícules contaminants que barris cèntrics de ciutats com Berlín i és innegable que creuers com l''Harmony of the sees' no afavoreixen a reduir aquestes dades. Entorn de l'activitat d'aquests vaixells també cal tenir en compte els residus generats pels viatgers, la contaminació de l'aigua per males pràctiques, tot allò relacionat amb el subministrament de recursos per al creuer i un altre fet preocupant: la contaminació atmosfèrica d'aquests creuers s'estén a 400 quilòmetres de Barcelona i el fuel utilitzat contamina fins a 100 vegades més que el dièsel dels cotxes.

Així doncs, durant aquest estiu podreu apropar-vos a veure la magnitud del 'Harmony of the seas', però cal reflexionar i veure si realment les vacances a tot luxe d'uns quants milers de persones valen el mateix que la contaminació de milions de barcelonins. Sigui com sigui, l''Harmony of the seas' arriba aquest diumenge a Barcelona envoltat d'un clima d'expectació i crítica.

Últimes notícies

    Publicitat