Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

El jovent sí que volem estudiar

Escrit per
Escala B
Publicitat

De fet, tant volem estudiar que ahir es van ocupar dues biblioteques a Barcelona. I després resulta que som 'ninis' i ni estudiem ni treballem (si el treball no fos tan precari potser treballaríem; si la matrícula fos més barata potser estudiaríem). 

La realitat és molt diferent. La realitat és que volem estudiar, i també volem estudiar en condicions. Què vol dir això? Una biblioteca oberta en època d'exàmens. És molt senzill. Una biblioteca per barri és un servei bàsic, igual que un CAP. No haver d'anar fins a la biblioteca de la UB, a rebentar d'estudiants aquests dies. Biblioteca per barri. Oberta segons les necessitats de qui la utilitza: els nens, els jubilats, els treballadors, els estudiants. 

No és una reivindicació sense més. Sembla que no ens n'adonem, però els espais públics per estudiar, aprendre o entretenir-se són bàsics en una societat que volem que sigui democràtica. Imagina't que a casa no tens les condicions necessàries per preparar-te per als exàmens. Un pis petit, o una situació familiar inestable, o talls de calefacció. Ho tindràs deu vegades més difícil que algú que pugui estudiar a la seva habitació ben tranquil. Si no tens una biblioteca.

Aquest diumenge, doncs, jovent del barri de Sagrada Família i de Sants han ocupat les biblioteques mobilitzats per l'organització juvenil Arran. Altres barris s'estan apanyant d'altres maneres: al Fort Pienc, on la manca d'espais és crònica, els membres de la campanya Exigim Espais han decidit obrir una aula d'estudi a la Casa Groga. Des que es va esfondrar part del sostre de la biblioteca del barri al juny, aquesta ha restat tancada. Sis mesos sense biblioteca.

Una biblioteca oberta per barri. Servei bàsic. Necessitat.

Últimes notícies

    Publicitat