Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El pessebre de la plaça de Sant Jaume... en boles [FOTOS]
Notícies / Ciutat

El pessebre de la plaça de Sant Jaume... en boles [FOTOS]

pessebre plaça sant jaume
1/5
Pessebre Plaça Sant Jaume
2/5
3/5
4/5
5/5

Aquest matí ens hem apropat ben d'hora a la Plaça Sant Jaume per ser dels primers a descobrir què és això del pessebre de les nou esferes. Impacta, perquè així a primeres no saps si estàs a una piscina de boles gegants o a un anunci de Freixenet, però, bromes a part, és una instal·lació original, plena de matisos. Amb la màgia nadalenca sempre present. Són nou esferes que fan al·lusió a cadascuna de les nou estrofes del poema de J.V. Foix 'Ho sap tothom i és profecia'. I és que aquest any es commemora el 30 aniversari de la mort del poeta de Sarrià. Toti Toronell i Quim Domene han estat els encarregats de retre-li un homenatge inspirat lliurement en aquest poema.

 

 

 

 

 

 

Els curiosos que s'han apropat a veure el pessebre el miraven amb incredulitat i distància. Repetim: abans de jutjar, cal llegir el poema de J.V. Foix que es troba a l'entrada de la instal·lació, relacionar les imatges de l'interior de les nou esferes amb les nou estrofes del poema i després fer un judici de valor. A nosaltres ens ha agradat. Potser no serà l'obra preferida dels més tradicionals, però descontextualitzar el pessebre i apropar-lo a la literatura, al carrer i a la gent, així a primeres, ens sembla una molt bona idea. Aneu-hi!

Advertising
Advertising

Comentaris

0 comments